CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. szeptember 05., szerda 15:50


Ülést tartott a képviselő-testület

Megdicsérték a tűzoltókat

Megdicsérték a tűzoltókat
Ülés tartott a képviselő-testület

Harmincöt napirendi pontot tárgyaltak meg a városatyák múlt hét csütörtökön a városházán. A nyári szünet utáni első közgyűlés Koltai Miklósné dr. jegyző köztisztviselői esküjével kezdődött.
Boros László napirend előtti felszólalásában azt a költői kérdést tette fel a városatyáknak, hogy meddig és milyen mértékig felelős az önkormányzat a meghozott döntéseiért. A szocialista képviselő a P-Faktor nevű cég ingatlanügyleteit kérdőjelezte meg, majd kérte a hivatal intézkedését. Dr. Gimesi Szabolcs polgármester a felszólalásra reagálva ígéretet tett, hogy az ügyet az önkormányzat kivizsgálja, s megteszi a szükséges intézkedéseket.
A Soproni Ipari és Innovációs Park Kft. 2001. évi első félévi értékesítési tevékenységéről szóló beszámolóját a testület nem fogadta el. Fülöp József képviselő hozzászólásában elmondta, hogy az elmúlt nyolc hónap során érdemi betelepülés nem történt az ipari parkba, így a tervezett bevételek is elmaradtak. A Rezidencia befektetési jegyekkel kapcsolatos kárigény érvényesítésére kötendő szerződésről szóló előterjesztést a testület zárt ülésen tárgyalta, s ahogy az előző előterjesztést, úgy ezt sem fogadta el.
Ágota Gábor alpolgármester a Soproni Fürdőüzemeltető és Kereskedelmi Kft. jövőjéről szóló döntés előtt reagált a téma kapcsán a sajtóban megjelent írásra. Az alpolgármester elmondta, hogy a cikk torz képet mutat a fürdőüzemeltetőről, mivel azt sugallja, hogy a veszteséget a rossz vezetés okozza, pedig az uszodák mindenütt ilyen módon működnek az országban. Az elfogadott előterjesztés értelmében az uszodát ezentúl a Sopron- és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. üzemelteti. Személyi kérdésben is döntést hoztak: Szabó Ádámot nevezték ki a kft. ügyvezetőjének.
Zárt ülésen döntöttek a Széchenyi István Gimnázium igazgatójáról. Hónapok óta tartó bizonytalanság után végre sikerült – egyelőre egy évre – vezetőt választani a 150. évfordulóját ünneplő iskola élére Szabó Miklós személyében. Új igazgatóról döntöttek a brennbergbányai Gundschule vezetésével kapcsolatban is. Az intézményt a 2001/2002-es tanévtől Bodó Márta vezeti.
Az eddig Petőfi Sándor Általános Iskola tagintézményeként működő balfi iskola összevonva az óvodával önálló intézménnyé vált. Vezetésével T. Horváth Józsefet bízta meg a képviselőtestület.
„Az elöregedett eszközállomány ellenére hivatása magaslatán áll” – foglalta össze dr. Gimesi Szabolcs polgármester a testület véleményét a soproni tűzoltóság munkáját értékelő beszámoló kapcsán. Kovács János tűzoltóparancsnok mindehhez hozzátette, hogy az elmúlt időszak több tűzeseténél felmerült a szándékosság gyanúja, az ügyet kivizsgálásra átadták a rendőrségnek.
A számítógép hibájából kézzel szavaztak meg több előterjesztést a városatyák, többek között a városüzemeltetési feladatok vállalkozásba adásáról, valamint a közterületek felbontásáról és közúton folyó munkákról szóló előterjesztéseket. Több képviselő is felszólalt, hogy a jövőben szabályozni kell, milyen technológiával bontják fel, és milyen burkolattal állítják helyre az egyes cégek a felbontott utakat. Elfogadták a Jereván lakótelep mögött épülő soproni Ikva lakópark építésének előkészítéséről szóló előterjesztést. A városatyák kérték, legyenek garanciák arra, hogy a lakásokat valóban a rászorulók kapják meg.

Merényi Zoltán