CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2001. szeptember 06., csütörtök 17:10


Újabb válogatott kudarc

Focinapló - 2001. augusztus

Focinapló  -  2001. augusztus

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

augusztus 1. Idén sem sikerült magyar csapatnak a Bajnokok Ligájába jutni. A Ferencváros mindkét találkozón 0:0-át ért el a horvát Hajduk Split ellen, azonban a büntetõrúgásokban alulmaradt a magyar bajnok.

augusztus 4. A német Bundesligában már az elsõ fordulóban rangadót játszottak, itt a tavalyi bajnok Bayern München otthon fogadta a tavalyi ezüstérmes Schalke csapatát. Idén is a bajorok bizonyultak jobbnak 2:0 arányban.

augusztus 12. Érdekesség Ausztriából: a bécsi derby (Austria Wien-Rapid Wien 2:1) után nemcsak a vesztes, hanem a gyõztes csapat edzõjét is kirúgták. Az ok ismeretlen …

augusztus 15. Barátságos mérkõzésen a magyar válogatott újabb megalázó vereséget szenvedett: ezúttal Németország nemzeti csapata bizonyult jobbnak a Népstadionban 5:2-re. A mérkõzés elõtt a Keleti pályaudvarnál többszáz magyar és német huligán csapott össze.

augusztus 24. Monte-Carloban tartották az idei Szuper-Kupa fináléját. Változatos mérkõzésen némi meglepetésre a Liverpool 3:2 arányban legyõzte a BL-gyõztes Bayern München csapatát.

augusztus 24. Már csak egyetlen magyar csapat van talpon a nemzetközi kupákban, miután a ciprusi Olympiakosz Nicosia kiejtette a Dunaferrt. A Debrecen simán lépett túl az Otaci csapatán, így várhatja a sorsolást.