CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2001. szeptember 06., csütörtök 21:46


Tallózás a Szombathelyi Műsor című újságban

Nem lesz unalmas a szeptember sem

Tallózás a Szombathelyi Műsor című újságban


Szeptember 10. Hétfő, este hatkor a Művészetek háza szalonjában: Beszélgetés M. Heidegger LÉT ÉS IDŐ című kötetének új kiadásáról a fordítókkal. Vendégek: Bacsó Béla esztéta, Pongrácz Tibor filozófus, Vajda Mihály filozófus. Házigazda: Sümegi István (Phd) főiskolai docens.

Szeptember 12. Szerda, este hatkor a Művészetek Háza pincegalériájában: Németh Pál (Pécs) szobrászművész kiállításának megnyitóját tartják. A kiállítást megnyitja és szaxofonon közreműködik: Ágoston Béla. Hét órától pedig ugyanitt koncertet tart Ágoston Béla zeneközelítő és együttese.

Szeptember 29. Szombat, este hatkor a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ konferenciatermében Evangelizáció lesz, az előadó Révész Árpád.

A programfüzetből tudtam meg, s most Önökkel is megosztom, hátha nem tudták: szeptember 17-e "Az Ózonréteg Védelmének Világnapja"... Hm. Ez nekem mindenesetre új volt. Mármint: hogy ilyen világnap is létezik. (Nagyon szubjektív vélemény: talán nem csak évente egyetlen nap kellene erre, hanem, mondjuk... hetente egy!)

A Művelődési és Sportház októberben műsorra tűzi - a Veszprémi Petőfi Színház előadásában - a Hair-t. Szerepel a kínálatban a Szegedi Kortárs Balett-től a Carmina Burana táncjáték. A bolond lány című vígjátékot a budapesti József Attila Színház fogja bemutatni. Az időpontokról, árakról kérem személyesen tájékozódjanak az intézménynél! Szerintem megéri átugrani... Nem mondtam még a Diótörő című zenés játékot, melyet az egri Gárdonyi Géza Színház művészei adnak majd elő.

Ha az Örökmozgó Művészmozi vonzaná Önöket, elújságolom, hogy ez intézmény a Berzsenyi Dániel Főiskola "D" épületének (Berzsenyi tér 2.) I. emeleti előadótermében honol. Nézzük szubjektív szeptemberi ízelítőmet! 10-én: Ang Lee - Tigris és Sárkány; 11-én: Jancsó Miklós - Nekem lámpást adott az úr kezembe Pesten; 13-án a Gladiátor látható. Érdekes összevetésre ad lehetőséget, ha 14-én megnézik az 1960-as (Hitchcock-készítette) Psycho-t, majd 21-én a 2000-ben készült amerikai Psycho-t. 20-án: Luc Besson - Jeanne d'Arc, az Orleans-i szűz; 25-én: Jancsó Miklós - Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél; 27-én: Emmerich - A hazafi vetíttetik.

- gyöngyös -