CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. szeptember 08., szombat 10:06


Magyar Internetező Nők Egyesületének felhívása

Pályázati Kiírás

Internetező nők történetei

A pályázat kiírója: a Magyar Internetező Nők Egyesülete A pályázat címe: Nők és a net - Internetező nők történetei Pályázhatnak: Internetező nők

Beküldési határidő: 2001. szeptember 30

A pályázók köre: olyan Internetező magyar, illetve magyarul tudó nők, korhatár nélkül, akik Magyarországon vagy a világban bárhol élnek.

A pályázat témái:

1. Behálózva - Hogyan lettem számítógép-használó, netrajongó? Annak története, hogy egy nő hogyan ismerkedik meg a komputerek világával, aztán az Internettel. Mire használja később az Internetet elsősorban, s mit jelent az számára?

2. Az én netsztorim - Érdekes, megható, emlékezetes, különleges történetek az internetes élmények közül.

Pozitív hangulatú és felfogású írásokat várunk. Olyanokat, amelyek az Internet igazán emberi oldalát mutatják meg, és ezzel mintegy segítik a köztudatban az Internet egészének reálisabb megítélését.

Az írások terjedelme maximum 3 ezer karakter (szóközök nélkül).

A pályázatok beküldésének módja: e-mailben mellékletként Rich Text Format (*.rtf) formátumban a minok.palyazat@lezlisoft.com e-mail címre. Kérjük, hogy pontosan tartsák be azt a feltételt, hogy a pályázatok *.rtf formátumú mellékletben érkezzenek. Más formátumot biztonsági okokból nem áll módunkban elfogadni. A lehetőségekhez képest a külföldön élő magyar nőktől, illetve magyarul tudó hölgyektől is ékezetes pályaműveket várunk.

Egy pályázó mindkét témában pályázhat külön-külön egy-egy pályaművel. Kérjük, ha élnek ezzel a lehetőséggel, külön e-mailben továbbítsák pályaműveiket. Az e-mail fejlécében a subject/tárgy rovatába kérjük, írják bele a pályázat témáját (Behálózva vagy Az én netsztorim), illetve pályaművük címét. A pályázók adatai: a pályázók tüntessék fel az e-mailben a kísérő szövegben, de a mellékletben is
- az általuk rendszeresen használt e-mail címüket,
- nevüket,
- szerzői nevüket, amennyiben nem saját nevükön szeretnék a későbbiekben publikálni pályaművüket,
- lakcímüket irányítószámmal, ország megnevezésével,
- telefonszámukat körzetszámmal, esetleg mobiltelefonjuk számát.

Pályadíjak mindkét kategóriában külön-külön:

Belföldön élő hölgyeknek:
I. díj: egyéves ingyenes, korlátlan internethasználat a PSInet Magyarország Kft.-től.
II. díj: féléves ingyenes, korlátlan internethasználat a PSInet Magyarország Kft.-től.
III. díj: negyedéves ingyenes, korlátlan internethasználat a PSInet Magyarország Kft.-től.

Külföldön élő hölgyek esetében:
I. díj: 20 ezer forint értékű, magyar nyelvű könyvcsomag (szakkönyvekből, szépirodalmi művekből válogatás a Bagolyvár Könyvkiadótól, a Balassi Könyvkiadótól, a Lezlisoft Computer Graphicstól)
II. díj: 15 ezer forint értékű, magyar nyelvű könyvcsomag (szakkönyvekből, szépirodalmi művekből válogatás a Bagolyvár Könyvkiadótól, a Balassi Könyvkiadótól, a Lezlisoft Computer Graphicstól)
III. díj: 10 ezer forint értékű, magyar nyelvű könyvcsomag (szakkönyvekből, szépirodalmi művekből válogatás a Bagolyvár Könyvkiadótól, a Balassi Könyvkiadótól, a Lezlisoft Computer Graphicstól)

IV-X. helyezettek: könyv- és tárgyjutalmak.

Valamennyi résztvevő ajándékot kap.

Amennyiben a beérkezett pályaművek közt nem találunk elegendő díjazásra érdemes írást, kevesebb díjat osztunk ki, a pályaművek össz-színvonalát figyelembe véve. tanúbizonyságot.

A pályázatok értékelését a Magyar Internetező Nők Egyesületének tagjai, szakértői végzik.

A legjobbnak ítélt pályamunkákból válogatást teszünk közzé további ellenszolgáltatás nélkül, szerkesztett formában egy tervezett papír kiadású könyvben. Ezzel is segíteni kívánjuk az internet emberi oldalának bemutatását. A pályázatok beküldését a Magyar Nők Internetező Egyesülete a publikáláshoz való hozzájárulásnak is tekinti. A szerző nevét a pályázó kérésének megfelelően tüntetjük fel.

Beküldési határidő: 2001. szeptember 30., magyar idő szerint éjfél. A fenti határidőn túl érkező pályaművek elbírálására, utólagos hiánypótlásra, módosításra nincs lehetőség, illetve ha a kiírási feltételeknek nem felel meg a pályamű, akkor azt nem tudjuk elfogadni.

A díjkiosztással egybekötött eredményhirdetés és értékelés ideje: 2001. október 24-e, szerda, a MINők 17.30 órakor kezdődő klubestje. Helyszín: Nyitott Műhely, Budapest, Ráth György u. 4. (a Déli pályaudvartól nem messze)

Általános információk:
A pályázati kiírással kapcsolatosan érdeklődni lehet a minok. e-mail címen, illetve a Magyar Internetező Nők Egyesületénél (1063 Bp., Szondi u. 72.) az 1 - 302-02-09-es telefonszámon. A pályázati kiírás megtalálható a internetes címen , az egyesület weblapjának főoldalán is.

Várjuk az internetező nők írásait, hogy közösen megmutathassuk a világháló igazán emberi oldalát és az internetező nők értékeit, humorát, íráskészségét, összefogását!

Az elbírálás fő szempontjai:
- a pályamű mennyire felel meg a kiírási feltételeknek,
- a pályamű alkotója milyen íráskészségről tesz tanúbizonyságot.

A pályázatok értékelését a Magyar Internetező Nők Egyesületének tagjai, szakértői végzik.