CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. szeptember 11., kedd 10:04


'A játék szeretete', ami visszahozza a pályára

Jordan visszatér!

Jordan visszatér!

Michael Jordan még szereti a kosárlabdát. Hétfőn (azaz tegnap) Chicagoban az edzőterem mellett újságírókkal beszélgetve elmondta, hogy ismét visszatér a pályára.

Az Associated Press és a Chicago Sun-Times újságírói előtt kijelentette, hogy a térdei jól vannak, az utóbbi időben sérült bordái is rendben vannak - vissza akar térni a pályára.

Jordan elmondta, hogy edzései során szépen javult az általa felállított skálán. Jelenleg 71/2 és 8 között érzi magát az 1-10-ig terjedő skálán. "Megnyerem a játékot" - mondta mosolyogva. Jordan hozzátette, hogy beindult a szervezése annak a Washington, D.C.-ben tartandó sajtókonferenciának, ahol hivatalosan bejelenti visszatérését a következő 10 napon belül.

Azon szkeptikusoknak, akik a hatszoros NBA-bajnokot arról kérdezték, hogy a Wizards-ban játszva elveszti korábbi kiváltságait - Jordan azt válaszolta, hogy "már felnőttem, és megtanultam, hogy a győzelem nem mindig a bajnoki címet jelenti. Nem mindig az eredményjelzőt kell nézni a mérkőzés végén".

Bár elég nehéz elhinni, hogy Jordan versenyzői természete megengedi neki, hogy kevesebbel beérje, mint egy cím, hozzátette: "Néha a rájátszásba való bekerülés felér a bajnokság megnyerésével".

Úgy tekinti visszatérését, mint egy másoknak szóló jó példát, különösen a fiataloknak, hogy az álmokat kergetni akkor is megéri, ha az nem eredményezi a végső cél megvalósítását. "Mi rossz van abban, ha segítesz a gyerekeidnek megtalálni a helyes utat?" - kérdezte Jordan. Arra a kérdésre, hogy miért tér vissza, azt válaszolta: "A játék szeretete miatt, semmi egyébért".

Kocsijába beülve még odaszólt az újságíróknak: "Srácok, most megkaptátok a témátokat".

A cnnsi.com alapján



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>