CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. szeptember 18., kedd 12:05


Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin

10. évadját nyitotta meg a soproni Petőfi Színház társulata. Mikó István, a színház igazgatója elmondta: idén egyebek mellett Csehov Cseresznyéskertjét és Szirmai Albert Mágnás Miskáját is láthatja a közönség. Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Színházi és Kulturális Kht. ügyvezetője hozzátette: a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a régi biliárdterem helyén Kabos Gyula Játékszín néven hamarosan új kamara játszóhely létesül.

Sopronkövesd polgárait várják véradásra ma 15.00-től 18.00 óráig a helyi általános iskolában. Ebben az évben már második alkalommal szervezett akcióra előzetesen 80 fő jelentkezett. Csütörtökön és szombaton a sopronkőhidai fegyházban tart véradást a Vöröskereszt.

A három hónaposnál idősebb ebek veszettség elleni kötelező oltása szeptember 21-28-a között lesz Sopronban és környékén. Pénteken délelőtt és 22-én szombaton délután a Papréti tornacsarnokban várja az állatorvos a kutyákat és gazdáikat. Az oltási bizonyítványt mindenki vigye magával.

Közös választási listát állít a megyében a FIDESZ és az MDF. A két párt szervezetei megállapodtak az egyéni körzetek felosztásáról is.

Gyermekvédelem a harmadik évezred küszöbén címmel konferenciát rendez a polgármesteri hivatal holnaptól péntekig a Pannónia Med Hotelben. A háromnapos rendezvény fő témája a magyar és osztrák gyermekvédelem.

A soproni Széchenyi István Gimnázium ünnepélyes jubileumi tanévnyitója szombaton délután öt órakor lesz a Gyermek és Ifjúsági Központban.

Földtudományi Konferencia helyszíne lesz a Szieszta Hotel holnaptól. A konferencia az Európai Tudományos Alap Magyarországot és a Pannon-medencét érintő több, mint 10 éves tudományos munkáját összegzi. A vasárnapig tartó tanácskozáson hazai és szomszédos országokbeli tudósok vesznek részt.

A Bencés Diákszövetség Soproni Szervezete pénteken 18.00 órakor tartja fehérasztalos közgyűlését a Juventus Étteremben.

Horváth Tamás szocialista képviselő fogadóórát tart csütörtökön 16.00 és 17.00 óra között a Magyar utcai MSZP-székházban.

A Helyi Érdekegyeztető Tanács holnap 15.00 órától tartja ülését a Polgármesteri Hivatal kistermében. Az eseményen többek között szó lesz a helyi környezet-egészségügyi és drogmegelőzési programról.