CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. szeptember 20., csütörtök 10:54


Gépkocsit kaptak a focisták

Fiat-Matáv frigy

Fiat-Matáv frigy

A magyar sport történetében egyedülálló esemény zajlott le hétfõn a fõvárosi Aquincum Hotel konferenciatermében. Elõször fordult elõ ugyanis, hogy egy, a világ egyik vezetõ autómárkakereskedése szponzori szerzõdést kötött élvonalbeli csapattal rendelkezõ klubbal.
A FIAT Magyarország Kft eddig „csupán” az egyéni sportágak hírességeinek – többek között Kovács „Koko” Istvánnak és az öttusázó Balogh Gábornak – pályafutását segítette (és segíti). Most elérkezettnek látta az idõt egy perspektivikusan fejlõdõ egyesület támogatására is.
Miként az új szponzor képviselõje említette a   szerzõdés aláírását követõ pillanatokban: A világ gépkocsi részesedésének hetedik helyén álló cége és a magyar NB I-es tabella jelenleg hatodik helyén álló labdarúgócsapata közötti együttmûködés sikerrel kecsegtet mindkét fél számára.
A Matáv Compaq Sopron – úgy érzem – rászolgált a bizalomra, mert fejlõdõképes, folyamatosan építkezõ klub, mely megfelelõ reklámhordozója lehet a FIAT-nak – reagált az elõzõekre Klement Tibor, a klub ügyvezetõ igazgatója.
A szerzõdés több tízmillió forint értékû gépkocsiflotta használati jogát érinti. A csapat tizenhat játékosa Fiat Bravó, három vezetõje Alfa Romeot kapott „szolgálati teendõinek” minél tökéletesebb szinten való ellátásához, ezen kívül az idény mindenkori legjobbja Fiat Barchettával közlekedhet a jövõben.
A gépkocsikat félévenként cseréli a cég magyar képviselete, mely reméli, hogy mindez megfelelõ motivációt jelent a még jobb teljesítmények eléréséhez.

Erdélyi Géza