CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. szeptember 25., kedd 13:26


Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin

A Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete ma reggel 8-tól délig a Soproni Postaigazgatóság és a MATÁV Rt. munkatársainak szervez véradást.

Holnap 10.00 órakor a Sopron Hotelben kiválasztják Sopron Megyei Jogú Város legjobb kékfrankos vörösborát.

Regionális Egészség Terv Konferenciát rendez Fertőendréd önkormányzata pénteken a Fertőendrédi Általános Iskolában. A rendezvényt a Soros Alapítvány támogatja.

A nyugat-magyarországi kérdés és a soproni népszavazás utóélete címmel Tóth Imre történész tart előadást a METESZ Székházban csütörtökön 18.00 órakor. Az előadás a Scarbantia Szabadegyetem programja.

Ünnepi programmal várja legfontosabb ügyfeleit ma 19.00 órától a MATÁV a Gyermek és Ifjúsági Központban. A Benkó Dixiland Band koncertje után a megjelentek között kisorsolják a Matáv Lojalitás Díjat.

Szeptember 28-ig tart a három hónaposnál idősebb ebek veszettség elleni kötelező oltása Sopronban és környékén. Ma 14.00-től 15.00 óráig a GYIK parkolójába, 15.30-tól 17.00 óráig a Hajnal térre várják a kutyákat és gazdáikat. Holnap 16.20-tól 17.00 óráig a görbehalmi Erdészházban lesz eb oltás.

Közös választási listát állít a megyében a FIDESZ és az MDF. A két párt szervezetei megállapodtak az egyéni körzeteke felosztásáról is.

Ülést tart október 5-én pénteken megyénk közgyűlése. Aképviselők asztalán egy soproni témájú előterjesztés fekszik: a Doborjáni Ferenc Speciális Szakiskola és Diákotthon által elnyert támogatás biztosítékaként, jelzálogjog engedélyezése.

A Zene az Őszben című rendezvénysorozat következő előadása ma 18.00 órakor lesz a Berzsenyi Líceum színháztermében, „Irodalmi est dalokkal” címmel. Az osztrák és magyar művészek XX.századi alkotásokat adnak elő.

A III.Soproni Mentálhigiénés Napok at rendezik csütörtök-pénteken a Gyermek és Ifjúsági Központban. A nyilvános programban színházi előadás, drogmegelőzési előadás, csoportlélektani foglalkozás és számos pszichológiai előadás szerepel.

Csütörtökön reggel kilenc órától ülést tart Sopron város közgyűlése . A képviselők 21 napirendi pont megvitatását tervezik. Egyebek mellett előterjesztést hallgatnak meg Virágvölgy szabályozási és beépítési tervéről, a közvilágítási beruházásokról, parkolók építéséről és a Káposztás utcai stadion rekonstrukciójáról is.