CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. szeptember 27., csütörtök 11:47


Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin

Regionális Egészség Terv Konferenciát rendez Fertõendréd önkormányzata holnap a Fertõendrédi Általános Iskolában. A rendezvényt a Soros Alapítvány támogatja.

A nyugat-magyarországi kérdés és a soproni népszavazás utóélete címmel Tóth Imre történész tart elõadást a METESZ Székházban MA 18.00 órakor. Az elõadás a Scarbantia Szabadegyetem programja.

Olcsó Ruhavásárt rendez az Idõsek Jereváni Klubja holnap délután 13.00-tól 17.00 óráig és szombaton reggel nyolctól 11.00 óráig. Ugyanezen a napon délelõtt 10.00 órától ingyenes ruhaosztást tartanak.

Szeptember 28-ig tart a három hónaposnál idõsebb ebek veszettség elleni kötelezõ oltása Sopronban és környékén. Ma reggel 8-tól 10-ig a Lokomotív Szálló parkolójába várják a kutyákat és gazdáikat, délután fél 4-tõl 5-ig pedig Sopronkõhidán a bolt udvarán lesz eb-oltás.

Közös választási listát állít a megyében a FIDESZ és az MDF. A két párt szervezetei megállapodtak az egyéni körzetek felosztásáról is.

Ülést tart október 5-én pénteken megyénk közgyûlése. A képviselõk asztalán egy soproni témájú elõterjesztés fekszik: a Doborjáni Ferenc Speciális Szakiskola és Diákotthon által elnyert támogatás biztosítékaként, jelzálogjog engedélyezése.

A III. Soproni Mentálhigiénés Napok at rendezik MA és holnap a Gyermek és Ifjúsági Központban. A nyilvános programban ma este 7 órától kezdõdik a Rögtönzések Színháza, melyre minden érdeklõdõt szeretettel várnak.

Ma reggel kilenc órától ülést tart Sopron város közgyûlése. A képviselõk 21 napirendi pont megvitatását tervezik. Egyebek mellett elõterjesztést hallgatnak meg Virágvölgy szabályozási és beépítési tervérõl, a közvilágítási beruházásokról, parkolók építésérõl és a Káposztás utcai stadion rekonstrukciójáról is. Embercsempészek perében hozott -egyenlõre nem jogerõs- ítéletet a soproni bíróság. A négy vádlott egy-egy alkalommal fejenként 500 márkáért vállalta a határon való átjuttatást. A szerencsétleneket, többnyire még a magyar oldalon sorsukra hagyták.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lõgyakorlatot tart a Harkai Katonai Lõtéren október 5-én és 6-án reggel nyolc órától 17.00 óráig. Kérik, hogy ezekben az idõpontokban mindenki kerülje el a lõteret.