CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. október 01., hétfő 11:28


Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin

Pót eboltásra kerül sor szombaton 8.00-tól 11.00 óráig a Pap réti sportcsarnokban.

Folyamatossá válhat a Bécset Sopronnal összekötõ autópálya, mert rövidesen 4 sávossá bõvül a várostól a határig tartó útszakasz, jelentette be Szájer József a FIDESZ hétvégi frakcióülését követõen. A soproni régió a Széchenyi-terv gazdaságélénkítõ programjából is profitálhat, mert a városban és környékén együtt van jelen a gyógy-rendezvény és konferenciaturizmus.

Felavatták az EUROSOLAR Magyarország ökológiai központját Sopronban. Az épület melegvizét és fûtését a tetõszerkezetbe épített napkollektorok biztosítják. A 80 millió forintos beruházást a dán kormány támogatta.

Ülést tart október 5-én pénteken megyénk közgyûlése. A képviselõk asztalán egy soproni témájú elõterjesztés fekszik: a Doborjáni Ferenc Speciális Szakiskola és Diákotthon által elnyert támogatás biztosítékaként, jelzálogjog engedélyezése.

Embercsempészek perében hozott - egyenlõre nem jogerõs - ítéletet a soproni bíróság. A négy vádlott egy-egy alkalommal fejenként 500 márkáért vállalta a határon való átjuttatást. A menekülteket többnyire még a magyar oldalon sorsukra hagyták.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lõgyakorlatot tart a Harkai Katonai Lõtéren október 5-én és 6-án reggel nyolc órától 17.00 óráig. Kérik, hogy ezekben az idõpontokban mindenki kerülje el a lõteret.

Balczó András világ-és olimpiai bajnok öttusázó tart elõadást a Kálvin Kör gyülekezeti termében. A Deák tér 2.szám alatti helyiségben 18.00 órától várja az érdeklõdõket a sportoló.

Újabb Gyõr-Moson-Sopron megyei település alakított ki testvérkapcsolatot más országbeli településsel. Hegykõn tegnap a Szent Mihály templomban aláírták a falu és a németországi Bucholz közötti testvérközségi okiratot.