CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. október 26., csütörtök 00:00


Korai búcsú a Ronchetti Kupából

A Postás alul múlta önmagát

Korai búcsú a Ronchetti Kupától

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - KLOSTERNEUBURG 58:81 (24:24, 9:17, 15:23, 10:17)


Kettõ pontos hátrányból indult a Postás az elsõ mérkõzés után és mindenki joggal bízott benne, hogy hazai pályán biztos továbbjutást szerez. Ezt a reményt igazolva látták a nézõk, hiszen a találkozó 9:0-s soproni vezetéssel indult. Ekkor sikerült kosarakkal befejezni a támadásokat és a védekezésben hibázásra kényszeríteni a vendégeket. Azonban fokozatosan kiderült, hogy egy tényezõben nagy különbség mutatkozik a két társulat között és ez az akarat. Amíg a hazaiak egyhangúan tették dolgukat, addig a vendégek játékán érezni lehetett, hogy küzdenek, harcolnak a pályán. Ez az akarati tényezõ pedig átsegítette õket az elsõ percek nehéz idõszakán és a továbbiakban már az történt a pályán, amit õk akartak. Átvették az irányítást, olyan jól védekeztek ,(a védekezés elsõsorban akarati tényezõkön múlik) hogy hibázásra kényszerítették a soproni játékosokat és támadásaikban is a sokmozgásos megoldásaikkal biztos dobóhelyzeteket teremtettek, amit ki is használtak.
Így alakult már az elsõ negyed is döntetlenre és ezt követõen minden negyedben növelték elõnyüket. Még a félidei 8 pontos elõnyük tudatában is azt hittük, hogy a második félidõben majd szépen elfáradnak és a Postás átveszi a vezetést és tovább jut. Nem tették meg azt a szívességet, hogy elfáradjanak, sõt a sok mozgást igénylõ zóna védekezést alkalmazták és azt is bírták. Orekhova, Kurtinaitiene, Anitics jól ismerték a soproni termet és ezt kihasználva jól és eredményesen játszottak.
Sajnos ezen az estén a soproni csapat nem találta önmagát és csak gyenge teljesítményeken bosszankodhattunk, na azért mondjuk Fodor a találkozó egy részében jól dobott, de nem voltak társai. Értetlenül láttuk, hogy a jó nevû játékosokból álló együttes milyen szerény teljesítményre képes. A Pécs ellen még azt hittük, hogy véletlen kisiklás, de ez már rövid idõn belül a második kritikán aluli teljesítmény. Ideje lenne elvárható szerepléssel kirukkolni, hogy szurkolók és klub vezetõk elégedetten bólogassanak: érdemes volt jelentõs erõfeszítéseket tenni egy jó nevekbõl álló csapat összehozására. Érdemes volt jelentõs anyagi áldozatokat hozni. Mert a látottakért nem.

Postás: Bajkusa 14/3, FODOR 16, Csákány 9/3, Hirakova 11, Ambrus 3, Cs: Englert 2, Radnóty -, Mészáros 3/3. Edzõ: Magyar András.

Klosterneuburg: STAUDINGER 20/6, OREKHOVA 8, Anitics 8, Campbell 10, Kurtinaitiene 20, Cs: Prudinkova 9, Pavelka -, Barnes 6/3.

Tvordy György