CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2001. oktĂłber 06., szombat 10:25


Foci - Kiesett a Debrecen is

Focinapló - 2001 szeptember

Focinapló  -  2001. szeptember

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

szeptember 1. A magyar labdarúgás újabb mélypontja. Aki azt hitte, hogy Litvánia után már nagyobb égés nem jöhet, az tévedett. A magyar válogatott indiszponált és fáradt játékkal sima 3:1-es vereséget szenvedett Grúzia nemzeti tizenegyétől. Már csak napok kérdése, hogy meddig marad szövetségi kapitány Bicskei Bertalan, bár igazából nem ő az igazi bűnbak. Ezzel a vereséggel válogatottunk nemhogy a selejtezős második helyre, de még a VB-csoport 3. helyére sem nagyon fog odaérni.

szeptember 5. A Népstadionban zuhogó esőben, kb. 15.000 ezer néző előtt játszotta immár tét nélküli VB-selejtezőjét válogatottunk Románia ellen. A mérkőzés sima 0:2-es vereséget hozott, maga a találkozó inkább egy Trianon- és Románia ellenes tüntetésre hasonlított. A magyar huligánok azonban csak az In-Kal biztonsági egységeivel csaptak össze, nem fértek hozzá a görögtüzet hajigáló román szurkolókhoz.

szeptember 26. Kiesett az utolsó magyar csapat is az európai kupákból. Ez a Debrecen bordeaux-i 5:1-es veresége után persze várható is volt. Azonban telt ház előtt tisztesen helytállt a Loki, már 3:0-ra is vezetett, így csupán egyetlen gólra volt a továbbjutástól. Végül 3:1-es győzelem lett a vége, továbbjutó a Bordeaux.

szeptember 30. Parádés találkozó az angol első osztályban. A Tottenham Londonban hazai pályán már 3:0-ra vezetett a félidőben a Manchester United ellen, a vidéki sztárcsapat azonban megrázta magát, előbb egyenlített, majd „simán“ megnyerte a találkozót 5:3-ra. No comment !