CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. oktĂłber 06., szombat 10:53


Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin

Sopronban rendezik meg a Belügyminisztérium Országos Határőr, Meghívásos Lő- és Járőrbajnokságát. Ma az Anger-lőtéren mérik össze tudásukat a lőversenyen résztvevők.

Krisztus, Ki Nap vagy és Világ címmel dr. Oszti Zoltán teológiai tanár, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke tart előadást ma 16.00 órakor a Szent Orsolya Iskolában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Az MSZP Sopron és környéke helyi szervezetének sajtótájékoztatóján Kránitz László elnök egyebek mellett elmondta: a szocialisták is szeretik a focit, és szeretnének a városban egy új stadiont is, amire a kormány 355 millió Ft-ot fel is ajánlott. Az új stadiont azonban nem a Káposztás utcában, hanem az Anger réten képzelik el.

Pót eboltás lesz ma 8.00-tól 11.00 óráig a Pap réti sportcsarnokban.

A jövőben az Erzsébet Kórház lehet az emlőrákszűrés hazai bázisa - jelentette ki Mikola István tegnap Sopronban. Az egészségügyi miniszter ígéretet tett arra is: felgyorsítja a mentőállomás kórházi telephelyre történő áthelyezéséről szóló tárgyalásokat.

Országos bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági akciót hirdetett október 15-ig az Országos Polgárőr Szövetség. A megmozduláshoz a Soproni Polgárőr Egyesület is csatlakozott. A soproni szervezet közlekedési és közbiztonsági akciókat, valamint a városban és a környéken található erdők, tavak, üdülőövezetek fokozott védelmét tűzte ki célfeladatként.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Országos Madármegfigyelő Napokat rendez ezen a hétvégén. A Sarródi Kócsagvár közelében álló madármegfigyelő toronyba várják az érdeklődőket.