CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. október 08., hétfő 13:18


Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin

Az MSZP Sopron és környéke helyi szervezetének sajtótájékoztatóján Kránitz László elnök egyebek mellett elmondta: a szocialisták is szeretik a focit, és szeretnének a városban egy új stadiont is, amire a kormány 355 millió Ft-t fel is ajánlott. Az új stadiont azonban nem a Káposztás utcában, hanem az Anger réten képzelik el.

A jövõben az Erzsébet Kórház lehet az emlõrákszûrés hazai bázisa - jelentette ki Mikola István tegnap Sopronban. Az egészségügyi miniszter ígéretet tett arra is: felgyorsítja a mentõállomás kórházi telephelyre történõ áthelyezésérõl szóló tárgyalásokat.

Országos bûnmegelõzési és közlekedésbiztonsági akciót hirdetett október 15-ig az Országos Polgárõr Szövetség. A megmozduláshoz a Soproni Polgárõr Egyesület is csatlakozott. A soproni szervezet közlekedési és közbiztonsági akciókat, valamint a városban és a környéken található erdõk, tavak, üdülõövezetek fokozott védelmét tûzte ki célfeladatként.

Ülést tart ma délután öt órától a soproni képviselõtestület. A rendkívüli közgyûlés témája a Virágvölgy beépítési és fejlesztési terve. Ezenkívül a képviselõk tárgyalnak a Káposztás utcai futball stadion felújításáról is.

Ma reggel négy személyautó ütközött össze a 84-es fõúton Nagycenk és Kópháza között. Személyi sérülés nem történt.

Tûz ütött ki szombaton késõ éjjel a Szieszta Hotelban. A nagy füstöt okozó lángokat a szálloda tûzoltói hamar eloltották, az épületet azonban ki kellett üríteni.