CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. október 11., csütörtök 12:03


Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin

A hétfõi rendkívüli közgyûlésen a képviselõk elfogadták a Káposztás utcai stadion felújítási tervét. Dr Payer Erzsébet alpolgármester asszony az Ikva Rádiónak elmondta, hogy Sopron városa 180 millió Ft önrésszel járul hozzá az építkezéshez, melybõl az idén 20 millió Ft-t biztosítanak. Az építkezés vélhetõen jövõ tavasszal elkezdõdik.

A jövõben az Erzsébet Kórház lehet az emlõrákszûrés hazai bázisa - jelentette ki Mikola István Sopronban. Az egészségügyi miniszter ígéretet tett arra is: felgyorsítja a mentõállomás kórházi telephelyre történõ áthelyezésérõl szóló tárgyalásokat.

Országos bûnmegelõzési és közlekedésbiztonsági akciót hirdetett október 15-ig az Országos Polgárõr Szövetség. A megmozduláshoz a Soproni Polgárõr Egyesület is csatlakozott. A soproni szervezet közlekedési és közbiztonsági akciókat, valamint a városban és a környéken található erdõk, tavak, üdülõövezetek fokozott védelmét tûzte ki célfeladatként.

Dr Szájer József országgyûlési képviselõ ma tartja fogadóóráját. Az idõpont egyeztetés érekében hívják a Soproni Fidesz Irodát, melynek telefonszáma: 506-751.

Dr Payer Erzsébet holnap 9.00 és 12.00 óra között tartja havi fogadónapját városházi hivatalában.

Ugyancsak fogadóórát tart holnap Varga Gyula az MSZP frakciójának képviselõje. 18.00 órától a bánfalvi könyvtárban várja az érdeklõdõket.

A brennbergbányai Borbála énekkar jubileumi megemlékezõ ünnepséget tart a kórus fennállásának 110-ik évfordulója alkalmából vasárnap 14.00 órakor a Bányász-pince melletti téren. A megemlékezés Bercher Nándor: Mesél a brennbergi múlt címû könyvének bemutatójával kezdõdik. Rossz idõ esetén a rendezvényt a kultúrházban tartják.

Gróf Széchenyi István emléktábláját avatja fel az Országos Széchenyi Kör vasárnap 12.00 órakor a röjtökmuzsaji Szidónia Hotelban. A legnagyobb magyar röjtöki látogatásának 160.évfordulójáról Szentkuti Károly, a Kör elnöke emlékezik majd meg.

A 13. Bécs-Budapest Szupermaratoni Futóversenyt rendezik október 19-23-a között, Sopront is érintõ útvonalon. A 350 km-es verseny résztvevõi 19-én este érnek Sopronba és 20-án reggel indulnak tovább Gyõr irányába.