CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. oktĂłber 17., szerda 12:08


Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin

Október 19-ig minden délután rendkívüli osztályfőnöki óra keretében várják a Plaza Galériába a fiatalokat, szülőket és osztályfőnököket. A találkozón a drogokról, a drogfogyasztás hatásairól, a megelőzésről és a segítségnyújtásról folyik kötetlen beszélgetés szakemberekkel.

Sopron város jegyzője értesíti a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalban október 20-án, szombaton hétfői munkarend lesz. Az ügyfélfogadás 13 és 17 óra között zajlik.

Megváltozott a Sopronból Budapestre érkező helyközi buszok végállomása. A járatok az Erzsébet tér helyett ezentúl a Népligeti BKV végállomásra érkeznek.

A Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete véradásra várja a Soproni Rendőrkapitányság, a Tűzoltó parancsnokság, a Határforgalmi Kirendeltség, a Soproni Ruhagyár és a CIVIS Pince Baráti Körének tagjait csütörtökön 8.00 és 14.00 óra között a Területi Vérellátó Intézetben. Ugyanezen a napon a rendészeti szakközépiskola 100 hallgatója is véradáson vesz majd részt a vérellátó állomáson.

Az ünnepek miatt, módosul a városi könyvtár nyitva tartási ideje. Október 20-án és 27-én szombaton 10.00-től 18.00 óráig várják az olvasókat. Október 23-24-én, valamint november 1-től 4-ig a könyvtár zárva tart.

A Millennium tiszteletére megjelent Hegykő község monográfiája. A kiadványt Kovácsné Szemes Ibolya tanárnő és Völgyi János polgármester szerkesztette.

A 13. Bécs-Budapest Szupermaratoni Futóversenyt rendezik október 19-23-a között, Sopront is érintő útvonalon. Dobor Dezső sajtófőnök az Ikva Rádiónak elmondta, hogy a 350 km-es verseny résztvevői 19-én este érnek Sopronba és másnap reggel indulnak tovább Győr irányába.

Megkezdődött a fertődi Esterházy-kastély állagvédelme. A kastély rehabilitációs programot megelőző legsürgetőbb munkálatokra 150 millió forint áll rendelkezésre. Ennek során kijavítják és újrafestik a múzeumi rész nyílászáróit; lecserélik a műemlék-épületegyüttes alagsori, elöregedett vízhálózatát, és tetőzeti munkákat is végeznek.

A Mária Dorottya Evangélikus Szabadegyetem keretében dr. Vitális György, a földtudomány kandidátusa tart előadást csütörtökön délután 4 órától Selmecbányától Sopronig címmel. A programnak a Líceum színházterme ad otthont.

Nehéz helyzetben van a soproni kórház, melyek okai a finanszírozási változások, a főépületben bekövetkező, egyre gyakoribb meghibásodások és a kihasználatlanság. Dr. Gimesi Szabolcs polgármester elvileg lehetségesnek tartja a privatizációt, de azt, alapos vizsgálatnak kell megelőznie.

Szirmai Albert: Mágnás Miska című operettjének permierjét nézheti meg a soproni közönség október 20-án, szombaton 19 órától a Petőfi Színházban. A felhőtlen szórakozást nyújtó darabot Mikó István rendezi.