CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. október 18., csütörtök 12:35


A nõk is és a férfiak is pályára léptek

Hétközi kosaras eredmények

Hétközi kosaras események

RONCHETTI KUPA:

BK LOKO TEXLEN - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 67:62 (16:15, 21:17, 11:17, 19:13)

Trutnovna Cseh kisvárosban került sor az elsõ Ronchetti Kupa találkozóra. A mérkõzés kezdetén a csapatok nem törõdtek a védekezéssel, csak a kosár szerzéssel foglalkoztak. Ebbõl a versengésbõl a hazaiak kerültek ki gyõztesen és a vendégeknél a személyi hibák szaporodtak. A negyed vége felé zóna védekezésre tért át a Postás, ami egy kicsit megfogta a cseheket. A folytatásban a három személyit összeszedõ mEnglrt és Sauert pihentetni kellett, de a helyükre beállt Fûrész és Sljahova jól illeszkedtek be a játékba. Fodor rálelt dobóformájára azonban a védekezési hibák miatt a trutnoviak meg tudták tartani elõnyüket.

A második félidõben pályára lépett Ambrus, aki sérülése miatt sok edzést kihagyott, de sikeres volt a beállítása. Kosarakat is szerzett és a védekezésben valamint lepattanók szerzésében hasznára volt csapatának. Az Õ segítségével is sikerült már 6 ponttal is vezetni a soproniaknak, azonban a játékrész vége felé két kettõ+egyes támadással egy pontra felzárkóztak a csehek. A döntõ negyedben izgalmasan alakult a játék és a csapatok felváltva vezettek. Ambrus összeszedte negyedik faultját és Sauer kipontozódásával megnõttek a hazaiak esélyei. A végjátékban a Loko Exlen játékosai harcosabbak voltak és Stejskalová vezérletével az öt pontos gyõzelmet kiharcolták. A látottak alapján a Postásnak jó esélye van a hazai pályán kiharcolni a továbbjutást.

BK LOKO TEXLEN: UHROVÁ 6/3, jirsová 4, STEJSKALOVÁ 17/3, HARTIGOVÁ 13, DOBROVICOVÁ 15, Cs: Saková 2, NAKIELNÁ 4/3, Jandová 6, Vatenková -, Vasaková -. Edzõ: Ivan Burkert.

POSTÁS: Englert 4, Csákány 8, FODOR 15, SLJAHOVA 12, SAUER 16, Cs: Russai 1, Fûrész 2, Ambrus 4. Edzõ: Meszlényi Róbert.

KOSÁRLABDA NÕI NBI A CSOPORT:

BEAC SIEMENS - GYSEV-RINGA 39:136 (12:42, 4:33, 9:27, 14:34)

A GYSEV-RINGA is megkezdte a 2001/2002 bajnoki szereplését! A bemutatkozó mérkõzés sok mindent sejtet. Elõször is azt, hogy a hazai élcsapatok és a többi csapat között tovább nõtt a különbség. Ez a tény minden bizonnyal olyan szempontból károsan befolyásolja a bajnoki küzdelmeket, hogy sok találkozó érdektelen lesz és még egy edzõmérkõzéstõl elvárható feladatot sem fog betölteni. Az élcsapatok háza táján nagyon komoly szakmai és szervezési munka folyik és igen nehéz a nemzetközi kupákban megfelelni, ha a hazai bajnokság színvonala nem sarkalja az élcsapatokat teljes erõbedobásra.

Az egyes negyedek eredményeit látva egyértelmû, hogy a találkozó minden pillanatában hatalmas fölényben játszott a bajnok esélyes még úgy is, hogy Vilipic sérülés miatt nem is játszott. A palánkok alatt teljes GYSEV uralom volt, hiszen Seres és különösen Kovácová igen sok pontot dobtak. Természetesen mindenki játéklehetõséget kapott és a fiatalok is éltek a felkínált lehetõséggel. Bízunk benne, hogy ezzel a találkozóval egy nagyszerû szezon indult és a GYSEV-RINGA nagy reményû terveinek jelentõs részét megvalósítja!

BEAC: Halmos 2, Izsák 3, Horváth A. -, Kovács K. 4, Klucsik 4, Cs: Pénzes 10/3, Somogyi 2, Németh M. 4, ORSÓ 7/3, Tiba 3/3. Edzõ: Tapodi Péter.

GYSEV-RINGA: Bevilaqua 1, Zirková 12, BALOGH 20/3, SERES 21, KOVÁCOVÁ 33, Cs: Török 6/3, EÖRDÖGH 23/3, Dénes 4, Horváth Zs. 9/3, Szentkirályi 7. Edzõ: Farkas Sándor.

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI B CSOPORT:

SMAFC-ROTO ELZETT - SOPRONI ÁSZOK KC 58:72 (15:21, 14:26, 25:7, 4:18)

A helyi rangadó sok hibával kezdõdött és az elsõ negyed közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor Sztojkovic kifogott egy jó sorozatot és biztos elõnyhöz juttatta az Ászokot. A folytatásban is Ászok fölény jelentkezett, fõleg a SMAFC gyenge védekezése és tanácstalan támadásvezetése miatt. A különbség már 18 pont is volt annak ellenére, hogy az Ászok centere, Polster valami elképesztõ hibák sorozatát mutatta be. A harmadik negyedben aztán valami óriási fordulat következett be. Mike beállítása jó húzás volt, az õ lendületével a SMAFC nekirontott az ellebnfélnek. A SMAFC-nál összeállt a védekezés, ezzel sorozatos hibázásra kényszerítették az Ászokot és a megszerzett labdákból gyors indításokkal kosarakat szereztek. Láss csodát, a negyed vége elõtt átvette a vezetést a SMAFC! Ebben az idõszakban az Ászok edzõje nem kért idõt, nem próbálta átszervezni csapatát. Aztán a befejezõ szakaszban visszaállt a "rend", az Ászok rutinos játékosai, fõleg Sztojkovic, sorozatban dobták a három pontos kosarakat és Bogdán betöréseivel, valamint Sajni határozott tábla alatti munkájával kialakult a biztos Ászok gyõzelem. A SMAFC-nál Pojbics és Mogyorósy feltûnõen mérsékelt teljesítményt nyújtottak.

SMAFC: Kotlik 1, Pojbics 7/3, VAVRA 10, Mogyorósy 9, Molnár 4, Cs: MIKE 6, Petrovics 18, Bausz 3. Edzõ: Horváth József.

ÁSZOK: JÁVORSZKI 13/3, SZTOJKOVICS 26/21, Walke 2, SAJNI 11, Polster 9, Cs: Stan -, BOGDÁN 11. Edzõ: Zorán Kmézics.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>