CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. október 26., péntek 08:38


A fiúk kötelező győzelmei

Férfi kosárlabda NBI B

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI B CSOPORT

PÁPATEL KC - SOPRONI ÁSZOK KC 68:87 (23:20, 13:17, 13:31, 19:19)

A találkozó elején a soproniak szereztek néhány pontos vezetést, de a folytatásban a távoli dobások célt tévesztettek és így a hazaiak át tudták venni a vezetést. A folytatásban sokat hibáztak a csapatok, de az Ászok valamivel jobban került ki az adok-kapok csatából és a félidőre sikerült egy soványka ponttal átvenni a vezetést.

A harmadik negyedben aztán eldőlt a mérkőzés sorsa. Sztojkovics elkapta a fonalat és az Ő pontjaival jelentős Ászok előny alakult ki. A sok szerzett labdából sikeres volt a gyors indítás és a fáradó pápaiak nem tudták megakadályozni a soproni pontszerzéseket. A záró negyed már csak formaság volt, amikor a csapat fiataljai is pályára kerültek és még ők is döntetlenre hozták a negyedet. Minden idegenbeli győzelem fontos, így ez is.

ÁSZOK: JÁVORSZKI 13/3, SZTOJKOVICS 28/9, WALKE 18/9, Sajni 6, Polster 6, Cs: Stan 5, Bogdán 9, Posch 2, Körtélyesi -, Balogh -. Edző: Zorán Kmézics.

SMAFC-ROTO ELZETT - FEHÉRVÁR KC 79:74 (23:12, 22:17, 11:21, 23:24)

Jól kezdték a játékot az egyetemisták. Jó védekezésből gyors ellentámadásokat vezettek és a kosarak sem hiányoztak. Ekkor úgy nézett ki, hogy sima hazai győzelem fog születni. Még a második negyedben sem sokat változott az eredmény, de ekkor már a védekezés lanyhulni látszott és a fehérváriak vérszemet kaptak. A szünet után mintha a soproniak még az öltözőben lettek volna és az eredmény kezdett veszélyes lenni. A záró negyedben aztán rá is ijesztettek a smafcosok lelkes közönségükre, mert átengedték a vezetést a vendégeknek. Szerencsére ettől nem ijedtek meg, hanem fokozták a koncentrációt és Mike, Bausz valamint Molnár kosaraival végül is itthon tartották a két pontot.

SMAFC: BAUSZ 9/3, Pojbics 6, Vavra 8, MOGYORÓSY 16, MOLNÁR 20/3, Cs: Kotlik 4, Petrovics 14, Mike 2. Edző: Horváth József.

A Székesfehérváriak legjobb pontszerzői: Dávid 26/6, Dudás 15, Hidi 12/3.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>