CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Soproni Snassz

2001. október 29., hétfő 23:44


Diákbérlet

Diákbérlet

A mobiltéma nem téma. Volt már mobil kiállításon, mobil üzletben, mobil vonaton, mobil orvosnál, mobil mindenhol, és mindenkinél.
Tehát nem téma...
Színházban diákelõadáson a gimnazisták végig mobiloztak és SMS-eztek. Ez sem téma.
A jegyszedõ a mobilokról egyébként sem tudhatott, azok a zsebekben lapultak. A sor mellé ledobott hátitáskákat és dzsekiket vitette ki az öltözõbe. Nem volt könnyû dolga. A srácok nem értették, hogy ugyan kit zavar a cucc, hiszen csak õk maguk vannak. És egyáltalán.
A színház szórakozásra való és õk szórakozni akarnak, tehát azt és úgy csinálni, ami és ahogyan éppen tetszik, ha úgy jön, hát mobilozva, mert úgy szokták. Sakkomi?
Együtt az osztály, jó buli, tartalmas szórakozás, jó sok SMS küldhetõ és kapható. Egy színházbérlet árának a sokszorosáért. Sakkomiagond?

Közös, bulis diákbérletes elõadás. Nem a bérlet ellen vagyok. Hanem mentséget keresek azoknak, akik éveken át abban a tudatban "jártak színházba", hogy a színházi elõadás egy jó osztálybuli. Védem azokat, akik egyszer sem lehettek - mondjuk például - a szüleikkel együtt színházban. Akiknek a színház egyike a kötelezõ, ám azért mégis kellemesebb iskolai foglalkozásoknak, amelyeken a jól ismert és kiismert pedagógus figyeli, hogy elég fegyelmezetten viselkednek-e. Honnan tudhatnák õk, hogy valójában mi is a színház? Az igazi, a varázslatos.
Védem azokat, akik tényleg természetesnek találják, hogy a hátitáska és a dzseki a sor végén halomba gyûjthetõ. Higgyék el, tényleg nem értik, hogy miért is ne lehetne és nem biztos, hogy õk tehetnek róla.

Az elõadás alatti mobilozás meg már - ugye - nem téma.