CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. oktĂłber 30., kedd 15:26


Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin

Soproni rendőrök buktattak le egy ceglédi illetőségű, de Budapesten élő szélhámost. A nő a közelmúltban a soproniak jóhiszeműségét használta ki. Telefonon jelentkezett be családoknál, mint a közelben praktizáló jó nevű orvos munkatársa, és drága orrspray-t kínált eladásra. A gyanútlanok kifizették a 15-20 ezer forintot. A csaló a soproni rendőröknek beismerő vallomást tett.

A Lővér fedett uszoda értesíti kedves vendégeit, hogy november 1 és 4 között 9.00 órától 20.00 óráig tart nyitva.

A Magyar Vöröskereszt Sopron Területi szervezete nov. 6-án /kedden/ Kópháza község lakóinak szervez véradást d.u. 3-tól este 7 óráig a helyi Művelődéi Házban.

19 kurd nemzetiségű határsértőt fogtak el a soproni határőrök. A török állampolgárokkal együtt lebukott három embercsempész is, akik közül kettő török, egy magyar állampolgár. Németh János határőr alezredes az Ikva Rádiónak elmondta: remélik, hogy rövidesen a teljes embercsempész hálózatot sikerül majd felgöngyölíteni.

Megkezdi szereplését az idei Euroligában a GySEV-Ringa női kosárlabdacsapata. A vasutas hölgyek a nyitómérkőzésen a spanyol Valencia együttesét fogadják holnap este 18 órától a sportcentrumban.

Szombaton, Münchenben került sor a Ronchetti Kupa sorsolására. Németh Emil a Soproni Postás női kosárlabda csapatának szakosztály elnöke az Ikva Rádiónak elmondta, hogy elégedettek a sorsolással. A Postás az E csoportba került, s így az osztrák Klosternauburg, a cseh Prága és a jugoszláv Vojvodina együttesével fognak megmérkőzni a továbbjutásért. Az első mérkőzést Sopronban rendezik november 15-én a vendég Prága ellen.

A Soproni Okmányiroda tájékoztatja a lakosságot, hogy technikai fejlesztés miatt holnap a lakcím igazolvány, a személyazonosító igazolvány, és a vezetői engedély ügyében az ügyfélfogadás szünetel.

Eddig 11 darab gyanús küldeményt vittek be a soproni ÁNTSZ irodájába. Dr Amberger Erzsébet városi tiszti főorvos Rádiónknak elmondta, hogy két levelet küldtek Budapestre az epidemiológiai központba. Mindkettő negatívnak bizonyult. Minden bejelentést komolyan vesznek, de szorosan együttműködnek a rendőrséggel, hogy a feladót megtalálják és méltóképpen megbüntethessék.

A Bánfalváért Baráti Kör Egyesület gyertyagyújtásra várja mindazokat, akik emlékezni és tisztelegni kívánnak a világháborúkban elesett hősök előtt. A kegyeleti megemlékezés a Hajnal téri hősi emlékműnél november 2-án, 16 órakor kezdődik, emlékbeszédet mond Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör Egyesület elnöke.

A Hotel Sopron idén is az autósok rendelkezésére bocsátja parkolóját Halottak Napja alkalmából. A területet ma délben nyitják meg és péntek estig lehet használni. A szálloda vezetése kulturált vezetést kér a gépkocsik tulajdonosaitól.

A baptista egyházhoz csatlakozva, soproni baptista gyülekezet is támogatja az afganisztáni segélyakciót. A gyülekezet lelkésze rádiónknak elmondta, hogy közösségük és minden keresztény közösség fontos feladatának tekinti a szeretet szolgálatot és a békemissziót.