CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

1999. február 16., kedd 00:00


"A menzai étkezés titka a gyorsaság..."

A Menza

A Menza

Nem hiszem , hogy akadna olyan ember , akinek a menza szó hallatán valami kellemes  dolog jutna eszébe ( főleg nem valami ehető).
Állíthatom, hogy szinte kivétel nélkül minden , a menzán található ételnek három osztályozási módja van : rossz ,  rosszabb és legrosszabb kategória. Ám az erre rákényszerülő diákok már rég elvesztették érzékelő tulajdonságukat , vagy pedig "szerencsésebb" esetben már ismerik azt a szabályt, hogy a menzai étkezés titka a gyorsaság! Mire észreveszed milyen rossz, már rég megetted. Ebben egyébként segít a menzai adagok nagysága is , ami ebből a szempontból igen előnyös , másrészt O. %-ra csökkenti annak az esélyét, hogy ha véletlenül egy szökőévben egyszer jó kaját adnak, jól lakjál.
Persze minden éremnek két oldala van, amiről , nem feledkezhetünk meg. Örüljünk együtt ezeknek az előnyös tulajdonságoknak.
Például : képzeljük el , hogy milyen jó, hogy önkiszolgálás működik. Így az esetleges kiszolgáló haja már nem kerülhet bele a levesünkbe  (elég a konyhásnénié is).
Aztán eszünkbe juthat az a vidám pillanat amikor új tanárunk először próbálja ki a menzai ellátást, és a dolog meglehetősen váratlanul éri.
A menzának azonban tényleg nem csak árnyoldalai vannak. Mostanában sokat halljuk , hogy a mai fiatalok nem beszélgetnek egymással (eleget)  -ez esetben azt hiszem eltekinthetünk az ilyen jellegű órai "munkától"- szóval az a kedves ember biztosan soha nem járt még menzán, ahol keresve sem találhatnánk jobb helyet egy jó kiadós beszélgetésre. Ugyanis általában , ha nem vagyunk elég gyorsak , órákat tölthetünk egymás társaságában a km hosszú sorokban állva.
De ne legyünk ilyen kritikusak , hiszen elég ha arra gondolunk mi lenne velünk a menza nélkül......(ezt mindenkinek a saját fantáziájára bízom)
Addig is Jó étvágyat mindenkinek!

Bunny