CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. november 08., csütörtök 12:35


Továbbra is veretlen a GYSEV-RINGA

Euroliga: GYSEV bravúr Brnoban!

Euroliga : BRAVÚR BRNOBAN

BK GAMBRINUS BRNO (Cseh) - GYSEV-RINGA 71:73 (15:20, 20:21, 21:14, 15:18)

Óriási sikert ért el az eddig veretlen GYSEV-RINGA! Egy igen változatos, izgalmas találkozón saját otthonában sikerült legyõzni Európa egyik legpatinásabb csapatát!

Kb. 150 lelkes soproni szurkoló biztatása közepette a hazaiak kezdtek jobban és a 4. percben 6:0-ra vezettek. Szerencsére a soproniak percei következtek és 8:0-s rohammal már a mieinknél volt az elõny. A Bevilaqua helyére beállt Török és természetesen Balogh jó teljesítményével sikerült a negyed végére 5 pontos elõnyt szerezni. A Vilipic-Kovacova kettõs sokáig remekül tartotta Sztyepanovát, a hazaiak orosz centerét, de a második negyedben ennek ellenére õ tartotta a lépést a GYSEV -vel. Vilipic azért ügyesen forgatta be néhányszor és így a félidõre 6 pontos vendég elõny maradt.

A folytatás hatalmas izgalmakat tartogatott. Bár az elején Balogh labdát lopott Sztyepanovától, azonban Borecká csatasorba állításával nagyot fordult a játék képe. Ezután egy 15:0-s rohamot produkált a hazai csapat és ezzel egyszerre 9 pontos hátrányból 6 pontos elõny keletkezett. A GYSEV azonban éppen azért jó csapat, mert a nehéz pillanatokban is magára talál és javítani tud. Most Eördögh triplájával és Bevilaqua duplájával sikerült felzárkózni és egy pontos hátránnyá változtatni a 6 pontost. A záró játékrészben aztán még fokozódtak az izgalmak. A 36. percben 80:69-re! vezetett a Gambrinus. Szerencsére az utolsó percekben a brnoiak fáradni kezdtek és sikerült több labdát elcsenni tõlük, amihez hozzájárult a jól összeállt védekezés is. Az utolsó perc elején Zirková dobott egy triplát és ezzel már 2 ponttal a GYSEV vezetett és ezt az elõnyt óriási izgalmak közepette meg is tudta tartani a befejezésig. Gratulálunk lányok!

BRNO: MACHOVÁ 8/3, Godályová 3, VITECKOVÁ 12/6, Vodicková 8, SZTYEPANOVA 27, Cs: Jarrchovská -, Kameniková -, Vecerová 2, BORECKÁ 9/3, Blahusková 2. Edzõ: Jan Bobrovski.

GYSEV: Bevilaqua 8/3, ZIRKOVÁ 13/3, BALOGH 19/3, Kovácová 3, VILIPIC 11, Cs: SERES 6, TÖRÖK 6, EÖRDÖGH 7/3. Edzõ: Farkas Sándor.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>