CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. november 15., csütörtök 16:31


Jobb volt a magyar csapat

GYSEV-RINGA: hibátlan Euroliga

GYSEV-RINGA: hibátlan Euroliga

GYSEV-RINGA - FENERBAHCE 92:69 (30:17, 26:20, 16:18, 20:14)

Felfokozott érdeklõdés nyilvánult meg a találkozó iránt. Jól kezdtek a hazaiak, hamarosan 9:2-re elhúztak. Ebben a szakaszban Bevilaqua jeleskedett labdalopással és triplákkal. Balogh is a tõle megszokott határozottsággal szerezte pontjait. Seres volt a ponterõs center, míg Vilipic határozatlan volt. Bevilaqua gyûjtötte a faultokat, Töröknek kellett felváltania. A folytatásban is növelte elõnyét a GYSEV, fõleg a mezõny emberek tettek ki magukért. Ezt állíthatjuk még akkor is, ha Zirkova kissé bátortalanul szerepelt, nem tudott dobóhelyzetet kialakítani. Kovacova a védekezésben volt hasznos, de sajnos a támadó palánk alatt hiányoztak az Õ pontjai is. A vendégeknél Zakaluzsnaja és McCulley centerek voltak veszélyesek. A kis embereik sokat vezetgették a labdát és gyakran eladták, amibõl a GYSEV gyors lerohanásokat vezethetett. Zirkova a harmadik negyedben dobta elsõ dupláját és utána még szerzett hat pontot. Seres és Bevilaqua hagyott ki ordító ziccert, de még ez a hiba is belefért a mai estén. A befejezés elõtti utolsó percekben Dénes és Horváth Zs. is pályára lépett és a csere játékosokkal is sikerült húsz pont fölé vinni a különbséget.

Bevilaqua bátor kísérlete a török center mellett

Biztos gyõzelmet ért el a GYSEV a hírénél gyengébb produkcióval csalódást keltõ törököknél. A találkozó nem tudta tûzbe hozni a közönséget, mivel a GYSEV nem tudott folyamatos, jó játékot játszani, amiben talán az is benne volt, hogy az ellenfél nem tudott jelentõs ellenállást tanúsítani. Mindenesetre a hazai center gondok jól látszottak és Vilipic, valamint Kovacova hétközi egészségi gondjai rányomták bélyegüket a teljesítményükre. Az bíztató, hogy ilyen nehézségek ellenére is fölényesen gyõzött a soproni élcsapat. Eddig veretlenül állnak az Euroligában.

GYSEV: BEVILAQUA 14/6, Zirkova 10, BALOGH 23/9, SERES 19/3, Vilipic 8, Cs: Török 2, EÖRDÖGH 8, Kovacova 6, Dénes -, Horváth 2. Edzõ: Farkas Sándor.

FENERBAHCE: Akin 6, Ozcelik 9/3, Mete 2, McCULLEY 19/3, zakaluzsnaja 22/3, Cs: Evrengül 2, Gökce 3/3, Ozyigit 2, Albayrak 4. Edzõ: Zafer Kalaycioglu.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>