CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2001. november 15., csütörtök 20:28


Bolzano:

Fegyveres testületek  teremlabdarugó tornája és testvérvárosi kapcsolat élénkítése

 Bolzano: fegyveres testületek  teremlabdarugó tornája és testvérvárosi kapcsolat élénkítése

Bolzanoból, az olasz testvérvárosból kispályás teremlabdarugó tornára érkezett meghívó. A szervező - az Associazione Nazionale Carabinieri -a fegyveres testületek - rendőrség, határőrség, katonaság - csapatait várta az egész napos tornára, amelyen a résztvevő tizenkét csapat között, a helyi csapatokon kívül a magyarok mellett osztrák csapat is szerepelt. Az egész napos torna komoly megmérettetésnek bizonyult.
- Nagyon magas színvonalú volt a játék magyarázza Hatos István a soproni csapat egyik tagja, igazi erőpróba. Ráadásul ahhoz is alkalmazkodnunk kellett, hogy az olaszok a tőlünk idegen teremfocit - a 4+1-es felállásút - játszák, ami azt jelenti, hogy négy mezőnyjátékos és a kapus alkotja a csapatot, az általunk megszokott 5+1-hez képest. A kisebb létszámú csapat, több futást, tehát jobb erőnlétet kívánt. Mindemellett a teremlabdarugó szabályok szerint az általunk megszokottól eltérő, kisebb méretű labdával játszottunk.
    A soproni rendőrök a tornára a legütőképesebb csapatot állították össze olyanokból, akik közül mindenki játszik vagy a soproni rendőrcsapatban, vagy valamelyik helyi kispályás csapatban.
    A bolzanoi rendezők második alkalommal meghirdetett fegyveres erők teremfoci tornáján az idén először vett részt a soproni csapat. Két bolzanoi csapat után a soproniak - Hatos István, Hidegh Tamás, vezető, Horváth Péter, Horváth Zoltán, Lőrincz Zoltán, Mórocz Zoltán, Nagy Ernő, Pantelics Endre, Szoják Gábor, Varga Ferenc - a rangos harmadik helyezettnek járó kupát vehették át. Elmar Pichler Rolle, Bolzano alpolgármestere, aki a díjátadáson személyesen vett részt üdvözölte a magyar csapatot.


Hatos István a magyar rendőrcsapat nevében átveszi a kupát

    A torna végén a legjobb kapusnak járó díjat a soproni Szoják Gábor kapta. Hatos István elmondta, hogy nagyon remélik, hogy jövőre is meghívást kapnak a tornára, amelyre igyekeznek majd az idei tapasztalatokat hasznosítva megfelelően felkészülni.
Nagyon szép hely a hegyek övezte kisváros, csendes és meghitt - meséli Hatos István, amikor a személyes élményeiről kérdezem. A torna mellett a programjukba városnézés és a szakmai tájékozódás is belefért. Ugyanakkor, elmondása szerint, a legnagyobb elismerés illeti a rendezőket a magas színvonalú szervezésért és nem utolsó sorban a soproni polgármesteri hivatalt, azért, hogy a rendőrcsapat számára az utazás előkészületeit és lebonyolítását elvégezte.


***
    Kovács Árpád a Soproni polgármesteri Hivatal idegenforgalmi és nemzetközi kapcsolattartó referense a Bolzanoval 1990 óta létesített testvérvárosi kapcsolatról elmondta, hogy az az utóbbi időszakban kissé akadozott. Ezért az igen gazdag és virágzó várossal való kapcsolatok felújításának szándékával, a teremfoci bajnoksággal egyidőben Rákóczi Józseffel a Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti iroda vezetőjével együtt hivatalos látogatást tettek Bolzano városában, ahol David Kössler úrral a bolzanoi alpolgármester személyi referensével az alpolgármester egy közeljövőben tervezett soproni látogatásának előkészítése mellett, a sport és a kultúra területén való együttműködési lehetőségekről is tárgyalt. Az megbeszélések során szó esett annak lehetőségeiről, hogy Lippai Szakközépiskola diákjai bolzanoi gyakorlaton (virágkötészet, kertészet) vehessenek Szintén a hivatalos program részeként a soproni küldöttség meglátogatta azt az iskolát, amelynek diákjai már jártak Sopronban.
Természetes, hogy a soproni Polgármesteri Hivatalt képviselő Kovács Árpád és Rákóczi József végignézte és -szurkolta a soproni rendőrcsapat meccseit.
A rendezvényről szólva az idegenforgalmi és nemzetközi referens elmondta, hogy a torna igen magyas színvonalon megszervezett, nagyszerű esemény volt, amelyen a terempályás csapatok a nagy profi labdarugókat is megszégyenítő játékkal küzdöttek
soproni csapat igen dicséretesen szerepelt és méltó módon helytállt.