CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. november 16., péntek 12:38


Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pedagógus Szakszervezet szervezésében MA d.u. 14 órakor a Városháza Házasságkötő termében emlékdiplomát adnak át 16 pedagógus részére.

,,Milyen jövőt szeretnénk ? válaszol a kormány” címmel ma este 18 órakor díjmentes Kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklődőket a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola aulájába.
Résztvevők: Martonyi János, külügyminiszter
Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter
Semjén Zsolt helyettes államtitkár

Nov. 19-től bevonják a DÍFIZETŐ PARKOLÁSI ÖVEZETBE A Rákóczi Ferenc, a Szög, a Móricz Zsigmond, az Ötvös és a Gyóni Géza utcát. Parkoló bérletek válthatók a Magyar u. 19 szám alatt ügyfélfogadási időben. Bővebb információk a 311-309-es telefonszámon kérhetők.

November 12-tő Valló Péter vezeti a Soproni Petőfi Színház társulatát. Az új szinidirektor Mikó Istvánt váltja az igazgatói tisztségben. Az új művészeti vezető elmondta: egy vidéki színháznak úgy kell üzemelnie, mint egy kisebb nemzetinek: komoly, és vidám, prózai és zenés daraboknak egyaránt szerepelnie kell a kínálatban, mindezt úgy, hogy a város lakói magukénak érezzék a színházat. Az idei évad műsora februárig nem változik, az azonban már most biztos: a márciusi Hamlet prömier elmarad. Az új darabot már az új művészeti vezető fogja választani, akinek a megbízatása 2003 decemberéig szól.

Sima gyõzelmet aratott a Soproni Postás a nõi Ronchetti-kupában. Meszlényi Róbert együttese a cseh USK Praha gárdáját verte huszonnyolc ponttal, 87-59-re.