CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2001. november 16., péntek 15:51


Közmeghallgatás a soproni Városházán

Közmeghallgatás a soproni városházán

    A közmeghallgatásra minden évben egy alkalommal kerül sor, az idei évben ez tegnap történt meg a soproni közgyűlésen.
    Mintegy 50 polgár jelent meg a városháza dísztermében, de közülük természetesen nem szólt mindenki, hiszen a közmeghallgatás közérdekű ügyekről szól, s így egy felszólaló többek érdekeit védte, illetve képviselte.
    Leginkább a közelmúltban elfogadott Virágvölgyre vonatkozó szabályozási terv volt napirenden. Az érvényben lévő rendelet bizonyos kötelezettségek teljesítése után teszi lehetővé az építési engedélyek kiadását, amely a tulajdonosok körében nemtetszést váltott ki.
    Felkészült felszólaló is akadt, aki mondandójában számos témát érintett, mint például körforgalom építését, parkolási gondokat, építkezések körülményeit.
    Szabó Károlyné felvetése kapcsán, - aki egyébként minden testületi ülésen figyelemmel kíséri a képviselők munkáját - az épülő konferencia és kulturális központ hangversenyterméről, valamint az Erzsébet Kórház előtti buszmegálló körülményeiről folyt a párbeszéd.
    Szó esett többek között arról is, hogy november közepén parkoló bérlet vásárlásakor miért kell valakinek az egész évi összeget kifizetnie. Erre és a többi felszólalásra a polgármester úr illetve a képviselők igyekeztek szóban is megnyugtató választ adni, emellett a felvetett problémával kapcsolatban írásban is kapnak tájékoztatást a felszólalók.

NZS