CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. október 05., csütörtök 00:00


Hétközi nõi kosárlabda forduló

Gyengék voltak az ellenfelek

NÕI KOSÁRLABDA NBI:

ZTE - GYSEV-RINGA 42:90 (8:17, 2:28, 19:27, 13:18)


A hazai bajnokság vitatható színvonalbeli különbsége nagyon jól érzékelhetõ volt ezen a találkozón is. Hatalmas különbség mutatkozott a két csapat között, ami egyértelmûen mutatta, milyen jó és milyen gyenge csapatok találhatók ugyanabban a minõségi osztályban. Nagyon idõszerû lecsökkenteni a hazai élmezõnybe tartozó csapatok számát; ezzel is javítani lehetne a mérkõzések színvonalán és látogatottságán. Semmi sem magyarázza, hogy pl. a ZTE a legmagasabb hazai bajnokságban szerepeljen, mert azon túl, hogy igen gyenge játékerõt képvisel, még a hazai érdeklõdés is szerény. Ezen a találkozón pl. csak 200 nézõ volt jelen, pedig a legjobb magyar csapat szerepelt Zalaegerszegen, és ilyen alkalom nem adódik gyakran.

A GYSEV nagy lendülettel kezdte a mérkõzést. Az elsõ két negyedben már 35 pontos elõnyre tett szert. A második negyedben a hazaiak mindössze két pontot értek el, ami igen halvány teljesítmény. A GYSEV jó csapatmunkát mutatott; Balogh, Eördögh, Seres, valamint Vilipics pontjaival a különbség csak nõtt. A tartalékok a második félidõben sok játéklehetõséget kaptak, és éltek is a lehetõséggel. Sajnos, az ilyen találkozó még arra sem ad feleletet, hogy milyen a jelenlegi forma. Mindenesetre egy edzõmérkõzéssel felért.

ZTE: Németh 5/3, KITLINSZKAJA 16, Horváthné -, Hadarics 6, Surán 4, Cs: Seiber 2, Hersics -, Bedõ 4, Csécs 5/3. Edzõ: Halász István.

GYSEV-RINGA: Donkó 6/6, EÖRDÖGH 12, BALOGH 15, SERES 18, Vilipics 18, Cs: Nagy 4, Dénes 11, Csontos 2, Dali -, Horváth 4, Edzõ: Saeed Armaghani.

BEAC - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 46:82 (13:17, 0:12, 15:26, 18:27)


Az elsõ negyed viszonylagos szoros eredménye annak volt köszönhetõ, hogy a soproniak nem tudták sem a védekezésben, sem a támadásban végrehajtani az edzõi elképzeléseket. A 4 pontos elõnyt a második negyedben újabb 12-vel növelték. Ekkor már a védekezés összeállt, hiszen a BEAC egyetlen pontot sem tudott szerezni. A harmadik negyedben a Postás lányok már a dobásokat is eredményesen tudták befejezni, de a védekezésben voltak kihagyások. A budapestiek a negyedik negyedben sem tudták megszorítani jó nevû ellenfelüket, a különbség ismét nõtt. Végeredményben egy nagyon biztos idegenbeli gyõzelmen van túl a Postás, és bízunk benne, hogy megfelelõ felkészülést jelentett a szombati Pécs elleni rangadóra.

BEAC: Fekete 4, Halmos 3, Farkas 9/3, CSERNY 18/3, Klucsik -, Cs: Kovács 1, Izsák 4, Németh 2, Horváth A. 3, Závodszky 2. Edzõ: Tapodi Péter.

Soproni Postás: Bajkusa 6, Fodor 7, CSÁKÁNY 21, RADNÓTY 10, Ambrus 4, Cs: Englert 3/3, Veres -, Mészáros 9, Ördög 4, RUSSAI 18. Edzõ: Magyar András.

Tvordy György