CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2001. november 23., péntek 19:00


Szennyvíztisztító- és csatornarendszer fejlesztésre

9 millió euró Sopronnak

9 millió euró Sopronnak

    Kilenc millió euró támogatást kap az Európai Unió ISPA alapjából Sopron szennyvíztisztító- és csatornarendszerének fejlesztésére, bővítésére. 2002 második felében elkezdődhet majd a beruházás.
    Egyrészt a megyei jogú városok szennyvíztisztító programjában másrészt címzett támogatásban összesen 5 milliárd forintos csatornázási és szennyvíztisztítási projekttel pályázott a város több helyen, a meghatározó finanszírozást a brüsszeli döntés szerint az EU ISPA finanszírozási rendszere biztosítja majd.
    A még szükséges 2,5 milliárd forintot a pályázó még 2 milliárd állami forrásokból - pályázatok és különböző támogatások révén - kívánja biztosítani, amelynek, amint azt Havas András a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. műszaki igazgatója elmondta, valós esélye van.
    A szakmában Sopronban ekkora beruházás még nem volt, nyilatkozta Havas András, aki azt is hozzátette, hogy tudomása szerint a Soproni önkormányzatnak sem volt még ilyen nagyságrendű beruházása. A szennyvíztisztító-telep fejlesztése kettő év alatt, az ezzel együtt kezdődő csatornahálózaté pedig öt év alatt valósulna meg.