CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. november 27., kedd 10:10


Hatalmas érdeklődés

XXIII. Csik Ferenc emlékverseny eredményei

XXIII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny

A hét végén került megrendezésre a XXIII. Dr. Csik Ferenc emlékverseny és FÉSZ Rt. Sopron Kupa úszóverseny 416 úszó részvételével. A kétnapos verseny remek alkalmat kínált a versenyzőknek, hogy felmérjék tudásukat, összemérjék erejüket. Hatalmas csaták helyszíne lett a fedett uszoda, ahol szinte forrt a víz.

A hagyományoknak megfelelően a megnyitó után megkoszorúzták Dr. Csik Ferenc emléktábláját, majd a verseny idejére meggyújtották tiszteletére a lángot, amellyel a rendezők és versenyzők tisztelegtek olimpiai bajnok úszónk előtt.

Remek eredmények születtek a versenyen.

A soproni úszók sem vallottak szégyent, 4 aranyérmet, 7 ezüstöt, és 8 bronzérmet szereztek a számtalan előkelő helyezés mellett.

A pontversenyben az előkelő 4. helyet szerezték meg a Soproni UBKSE versenyzői. A legeredményesebb soproni lány versenyzőnek járó díszes ólomkristály vázát László Rita, ugyanezt a fiúknál Nagy Gábor szerezte meg.

Rita kiváló teljesítményére jellemző, hogy 3 egyéni aranyérme mellé csapatban is begyűjtött egyet, és egy értékes 2. hely is gazdagítja gyűjteményét. 100 Gyorson 4 századmásodperccel kapott ki az első helyezettől, aki jobb benyúlásával verte meg Ritát.

Nagy Gábor 2 ezüst és két bronzérmével érdemelte ki a legjobb soproni fiú versenyzőnek járó díjat.

Összességében elmondhatjuk, hogy a soproni úszók megint jól szerepeltek az erős mezőnyben, gratulálunk a versenyzőknek, és edzőiknek, és további sikeres szereplést jó felkészülést kívánunk a további versenyekre.

További képek a versenyről:

Foto: Toth Szabolcs

A teljes eredménylista hozzáférhető az alábbi címen:

www.sopron.hu/sport/uszas/csik/csik23/CSIK.HTM

Nagy András