CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. november 27., kedd 12:18


Az Ikva Rádió hírei

Elsőként az Unió történetében egy még csak tagjelöltnek számító ország, és azon belül Sopron rendezheti meg az Európai Régiók Gyűlését november 29-30-án, azaz csütörtök-pénteken. A szakmai program részeként csütörtökön d.e. 9-től konferenciát rendeznek a Pannonia Med Hotelben ,,Fenntartható fejlődés a kommunizmus után” címmel A rendezvény másnapján, pénteken adják át Sopronnak „A fiatalokat leginkább pártoló régió” kitüntető címet.

A UNICEF magyar nemzeti bizottsága „Apró az aprókért” címmel gyűjtő akciót szervezett gyermekek megsegítésére. A postákon perselyeket helyeztek el, ahová bárki bedobhatja az euró bevezetésével megszűnő valuták érméit.

Brüsszelben 9 millió euró – 2,5 milliárd forint – támogatást szavaztak meg. Sopron szennyvíztisztító –és csatornarendszerének fejlesztésére, bővítésére. A döntés azt jelenti, hogy a következő év második felében elkezdődhet a város minden eddiginél nagyobb, összesen 5 milliárd forintos beruházása, amelynek felét az unió biztosítja.

,,Adventtől karácsonyig” címmel, december 1-től három héten át, minden szombaton a Festőteremben foglalkozásvezetők segítségével készíthetnek ajándékokat az érdeklődők. Első alkalommal az adventi koszorú, és az ajtó- és ablakdíszek készítésének fortélyait ismerhetik meg. A foglalkozások szombatonként délelőtt ill. délután 4-4 órásak. A nagy érdeklődésre tekintettel a szervezők kérik az előzetes bejelentkezést a Széchenyi tér 17-18. sz. alatti jegyirodában

Csütörtökön ismét ülésezik Sopron közgyűlése. A képviselők 23 napirendi pont megvitatását tervezik. Szó lesz az önkormányzati lakások és helyiségek bérléséről, a vállalkozók kommunális adójáról, a temetők és temetkezés helyi szabályairól, a gépjárműadóról és a természeti értékek védelméről is.

A beiskolázás elősegítése érdekében, nyílt napot tartanak a Szent Orsolya iskolában ma délután fél ötkor és november 28-29-én reggel 8.00-tól 11.00 óráig.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Idegen Nyelvi Központja értesíti a vizsgázókat, hogy november 30-ig fogadják el a jelentkezéseket a januári nyelvvizsgákra, német és angol nyelvből.

Amennyiben az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete tiltakozást szervez a kialakult helyzet miatt, akkor a soproni helyi szervezet is csatlakozni fog ahhoz. A soproni érdekvédelmi szervezet vezetői szerint az Erzsébet kórház módosított kollektív szerződését is át kell tanulmányozni.

A Vöröskereszt véradást szervez a Nyugat Magyarországi egyetem oktatói és hallgatói számára MA 10.00-től 14.00 óráig az Ady Endre úti kollégiumban.