CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. november 29., csütörtök 13:29


Az Ikva Rádió hírei

Elsõként az Unio történetében egy még csak tagjelöltnek számító ország, és azon belül Sopron rendezheti meg az Európai Régiók Gyûlését november 29-30-án, azaz csütörtök-pénteken. A szakmai program részeként csütörtökön d.e. 9-tõl konferenciát rendeznek a Pannonia Med Hotelben "Fenntartható fejlõdés a kommunizmus után" címmel A rendezvény másnapján, pénteken adják át Sopronnak "A fiatalokat leginkább pártoló régió" kitüntetõ címet.

A UNICEF magyar nemzeti bizottsága "Apró az aprókért" címmel gyûjtõ akciót szervezett gyermekek megsegítésére. A postákon perselyeket helyeztek el, ahová bárki bedobhatja az euró bevezetésével megszûnõ valuták érméit.

Csaló járja Sopron utcáit, aki a lakásokba becsöngetve azt hazudja, hogy a Kórház Gyermekosztálya javára gyûjt. Dr. Vargha Péter igazgató fõorvos azt kérte a soproniaktól, hogy senki ne adjon az ismeretlen nõnek adományt.

Karitatív divatshow-nak ad otthont a Gyermek és Ifjúsági Központ december 29-én este hét órakor. Show-hoz szépségverseny is csatlakozik, amikor is a Tél Szépét választják meg. Városunk ezúttal Miss és Mr. Sopront is választ majd. A válogató december 16-áb 15.00 órakor a Sopron Plaza-ban lesz.

"Adventtõl karácsonyig" címmel, december 1-tõl három héten át, minden szombaton a Festõteremben foglalkozásvezetõk segítségével készíthetnek ajándékokat az érdeklõdõk. Elsõ alkalommal az adventi koszorú, és az ajtó- és ablakdíszek készítésének fortélyait ismerhetik meg. A foglalkozások szombatonként délelõtt ill. délután 4-4 órásak. A nagy érdeklõdésre tekintettel a szervezõk kérik az elõzetes bejelentkezést a Széchenyi tér 17-18. sz. alatti jegyirodában

Ma délelõtt ismét ülésezik Sopron közgyûlése. A képviselõk 23 napirendi pont megvitatását tervezik. Szó lesz az önkormányzati lakások és helyiségek bérlésérõl, a vállalkozók kommunális adójáról, a temetõk és temetkezés helyi szabályairól, a gépjármûadóról és a természeti értékek védelmérõl is.

A beiskolázás elõsegítése érdekében, nyílt napot tartanak a Szent Orsolya iskolában ma reggel 8.00-tól 11.00 óráig.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Idegen Nyelvi Központja értesíti a vizsgázókat, hogy november 30-ig fogadják el a jelentkezéseket a januári nyelvvizsgákra, német és angol nyelvbõl.

a MATÁV Compaq NB I-es labdarúgó csapata a legjobb 8 közé jutott a Magyar kupában. A soproni együttes a Kispest Honvéd csapatát gyõzte le tegnap a Káposztás utcában, 3-1-re.