CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szinte hihetetlen

2001. november 30., péntek 09:30


Európai körúton

Jennifer Lopez énekel és harcol

Jennifer Lopez énekel és harcol

Elveszett a kontakt lencse? Nem azért van Jennifer Lopez négykézlábon, mert elveszett a kontakt lencséje. Puerto Ricoban a színpadon hiába tekergőzött, nem sikerült a gyér ruháiból kibújni. Ő nem tett úgy, mint Janet Jackson, aki lemondta európai túráját, Lopez megkezdte sajátját. "Ezek borzasztó idők" - mondta J-Lo és " azt hiszem, hogy nekem, mint egy művésznek az a kötelességem, hogy az embereknek örömet szerezzek zenémmel ". Oh igen, a zenéjével! Két londoni TV fellépésnek is eleget akar tenni, és a kíséretében levő 90 ember talán megkönnyíti dolgát, mivel fehér muszlin terítőt és fehér liliomokat kér az öltözőjébe, hogy harmonizáljon a magával hozott fehér heverőjével. A koncert körút első állomása Stockholm volt, ahol egy 15 éves rajongója, Melin azt mondta: "Ő egy fantasztikus példa számunkra, mindig divatos dolgokat mond".

A fiúknak rövid a nadrágjuk. Azt hihetnénk, hogy az NBA vezérkara tapsikol Kobe Bryant és Shaquille O'Neil szerény öltözékét látva, de nem így van! A két Los Angeles Lakers játékos is a között a legalább kilenc játékos között van, akiket egyenként 5000 dollárra büntettek meg, mivel az NBA mérkőzéseiken túl hosszú nadrágot viseltek. Szabály szerint a kosaras nadrágoknak 2,5 cm-el a térd föléig kell érni. Ezt a szabályt 1997-ben hozták, amikor az NBA vezetői úgy gondolták, hogy a kosarasok nadrágjai túl lezserek. Shaq azt mondja, hogy Ő nem hajlandó "John Stockton féle nadrágot viselni", amivel a 39 éves Utah Jazz játékosra utal, aki rövid és szoros nadrágot visel. Ha azt tenné, Shaq úgy gondolja, hogy akkor a gyerekek kinevetnék és nem lenne a továbbiakban kedvenc játékosuk. Viccesen papír zsebkendővel törölgette könnyeit és azt mondta: "egy nevetséges óriás lennék".

"Nem leszek a tied, része vagyok a közösségnek". Az angol foci ligák, a legjobbak is fontosnak tekintik a televíziótól befolyó összeg nagyságát. Másrészt a profi focisták szövetsége is növelni szeretné a TV pénzék tortájából nyerhető szeletet, amiből az orvosi ellátást és más programokat kívánnak támogatni, ami a múlt és a jelen footballjával kapcsolatos. A focisták szövetsége a Ligához fordult, hogy eddigi 17 millió dolláros bevételét növelje 38 millió dollárra, megjegyezve, hogy az elmúlt öt évben a közvetítési bevételek legalább megötszöröződtek. Amikor a kérést elutasították, akkor tették közzé, hogy minden olyan mérkőzés elmarad, amelyen TV kamerákat szereltek fel. A játékosok is támogatták az ötletet, pl. David Beckham, akinek a heti jövedelme 56 000 dollár, felajánlotta, hogy saját maga finanszíroz néhány programot, ami a profi labdarugók szövetségéhez tartozik. A sztrájkot december 1-én akarták kezdeni. A tervezett sztrájk legalitását egyesek vitatják. A felek végül abban egyeztek meg, hogy a következő 3 évben 74 millió dollárt kapnak a profi focisták a közvetítési bevételekből. A közös érdek diadalmaskodott.

Hogyan növeljük az esélyünket on-line? Egy dán tulajdonú website, a Bet-Brain (www.betbrain.com) lehetővé teszi a fogadóknak, hogy a gyakran sok esélyes sport eseményekre kapjanak tippet. Ily módon 20-25%-kal jobb a fogadók esélye. Az a fogadó, aki tippelni akar egy foci mérkőzésre vagy Forma 1-es versenyre, megnézheti, hogy mi a legjobb esély a világ 80 esély-megitélője szerint az oldalon. Annak érdekében, hogy a fogadó fogadást köthessen, számlát kell nyitnia egy on-line fogadó irodánál. A Bet-Brain a fogadó irodától kap egy bizonyos százalékot (nem mondják meg mennyit) annak függvényében, hogy a fogadók mennyit költöttek erre a célra (hetente kb. 40 000-en fogadnak). Ezek általában két-háromszor nagyobb összeggel fogadnak, mint egyéb helyeken. A 40-plussz fogadók, akik a Bet-Brain partnerei, a legnagyobb játékosok, akik az oldal forgalmának kb. a 75%-át adják. Ez elég a Bet-Brain-nek, aki azt reméli, hogy 2002 közepére nyereséges lesz.

A játékgyárak még nincsenek a csúcson. Tapasztalatok szerint az évi játékeladás fele az utolsó negyedévre esik. Mint a diagramból látható még van mit fejlődni 2001-ben. Az is nagy kérdés, hogy vajon a Harry Potter őrület mennyire teszi nyereségessé ezt az évet?

Mindenki fedélzetre! Az amerikai Royal Caribbean Cruise Lines és az angol P&O Princess Cruises bejelentették, hogy tervezik az egyesülést. Ezzel az akcióval megalakítanák a világ legnagyobb hajózási társaságát, ami az eddigi legdrámaibb iparági hanyatlás idejére esne.

A TIME magazin 2001 december 3-i száma alapján.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>