CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2001. november 30., péntek 16:15


Az Európai Régiók Gyűlése Közgyűlésének sajtóközleménye

A választások eredménye

 Az Európai Régiók Gyűlése Közgyűlésének sajtóközleménye a választások eredményéről

   

    Az Európai Régiók Gyűlésének (ERGY) 2001. nov. 29-én, Sopronban megrendezett közgyűlésén dr. Christoph-E. Palmert (CDU), Baden-Württenberg Tartomány Európai ügyekért felelős államminiszterét választották meg az Intézményi Ügyek Bizottságának elnökévé, ezzel egyúttal az ERGY elnökhelyettesévé.

    Dr. Palmer 1962-ben született Stuttgartban, a gazdaság- és társadalomtudományok doktora. Mint ilyen, tanított a Stuttgarti Egyetemen és tanszékszékvezető volt a Villingen-Schwenningen-i Főiskolán. 1989-től folytat közéleti tevékenységet: tagja a Stuttgarti Városi Tanácsnak, az 1996-os választásokon pedig kinevezték a Tudomány, a Kutatás és a Művészetek ügyei Minisztériumának államtitkárává. Kezdeményezte a tartományi kulturális bizottság felállítását és a stuttgarti galéria újbóli megnyitása mellett elindította az "Orte für Worte" elnevezésű irodalmi és olvasási programot. 1998-ban Baden-Württenberg Tartomány Allamminiszterévé, valamint Erwin Teufel miniszterelnök politikai szóvivöjévé választották

    A 2001 júniusi választásokon ismét megbízták ezen tisztség ellátásával, megnövelt hatáskörrel: az Európai ügyek, valamint a Filmművészet és Médiaügyek felelöse is lett. Ezen kívül Palmer Úr 1996 óta a stuttgarti CDU elnöke.

    A közgyűlésen az ERGY tagjai Klaus Klippet választották a szervezet főtitkárává. Mandátuma 5 évre szól.

    Klaus Klipp 1952-ben született a németországi Kasselben. Jogi tanulmányai befejezése után szakmai pályafutását Wiesbadenben kezdte (1985-92). Itt kezdetben a Gazdaság, Mezőgazdaság és Szociális ügyek Minisztériurnának volt vezető munkatársa (1985-88), majd 1988-90 között a Környezetvédelmi Minisztériurnban, 1990-92 között az Építési ügyekért felelős minisztériurnban dolgozott. 1992-ben a Frankfurt/Main-i polgármesterhelyettes kabinetfőnökévé választották. 1993-97 között a városi önkormányzatban folytatta pályafutását, pénzügyekért felelős beosztásban. 1998-tól vezeti az Európai Ügyek Hivatalát; melynek feladata a város Európa-politikai és nemzetközi tevékenységének koordinálása és irányítása.