CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2001. november 30., péntek 21:08


Beszámoló Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2001. november 29-ei üléséről

Közgyűlési beszámoló

November 29-én késő estig folyt a Közgyűlés munkája a soproni Városházán.

A Közgyűlés módosította a lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló rendeletet: újabbakat vett fel az elidegeníthető ingatlanok listájára.

A városatyák a lakások és helyiségek bérletéről szóló rendeletet is módosították több pontban, így pl. a minimálbér-emelésre való tekintettel, jövedelmi viszonyai alapján azzal köthető bérleti szerződés, akinek egy főre eső nettó jövedelme az öregségi nyugdíj 200, egyedülálló személy esetén 250 %-át nem haladja meg.

Módosításra került a temetkezésről szóló rendelet, a temetkezési helyek minimum 5 évre válthatók újra a jövőben.

Első körben tárgyalta a Közgyűlés az építményadó és a vállalkozói kommunális adórendelet módosításának tervezetét, döntés született viszont a gépjárműadóról, ennek mértéke 2002-ben100 Ft-tal nő évente és 100 kg-onként.

Elfogadta a Közgyűlés a város környezetvédelmi programját. A környezeti állapot felmérése megtörtént, eredményéről a lakosságot tájékoztatni fogják.

A képviselők elfogadták a város első háromnegyed évi gazdálkodásáról szóló tájékoztatást és a 2002. évi költségvetési koncepciót.

Első körben vitatta meg a sportról szóló rendelet tervezetét és döntött a férfi kosárlabda sport támogatása érdekében kötendő szerződésekről a Közgyűlés.

A rendkívüli ülésen elfogadta a Közgyűlés a 2002. évi ivóvíz és csatornahasználati díj javaslatról szóló előterjesztést, döntött a bérlakás építésre és a régió csatornázási, szennyvíztisztítási programjának megvalósítására irányuló pályázat benyújtásáról. Végül, de nem utolsó sorban zárt ülésen döntés született arról, hogy a város élni kíván az RDMB Kft üzletrészeit illetően opciós jogával, mintegy 950 M Ft értékben hitel átvállalásával, tartozás betudásával és készpénz fizetésével 1/3-1/3- 1/3 arányban megvásárolja a Hunguest Rt. üzletrészét.”

NZS

/ Dr. Tölli Katalin aljegyző IKVA Rádióban elhangzott interjúja alapján /