CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. december 05., szerda 11:49


Az Ikva Rádió hírei


Ünnepség sorozattal készül Sopron az 1921. évi népszavazás 80. évfordulójára. December 13-án és 14-én a Város különböző pontjain tartanak megemlékezést és koszorúzást. Pénteken 11.00 órakor a Városházán díszelőadáson mutatják be az MTV Soproni Körzeti Stúdiójának népszavazásról készített dokumentum filmjét.

Jótékonysági délutánt tart december 10-én hétfőn 18.00 órától a Családsegítő Intézet. A rendezvény a Mentőöv Alapítvány szervezésében, a Rotary Klub támogatásával zajlik majd.

Új határátkelő nyílt Zsira és Locsmánd között, melyet gyalogosan és kerékpárral vehetnek igénybe.

December 7-én, pénteken tárgyalja első lépésben a megyei közgyűlés a jövő évi költségvetést.

Véradásra várják Fertőszentmiklós lakosait holnap 13.00-tól 17.00 óráig az Egészségházban.

A UNICEF magyar nemzeti bizottsága „Apró az aprókért” címmel gyűjtő akciót szervezett gyermekek megsegítésére. A postákon perselyeket helyeztek el, ahová bárki bedobhatja az Euro bevezetésével megszűnő valuták érméit.

Csaló járja Sopron utcáit, aki a lakásokba becsöngetve azt hazudja, hogy a Kórház Gyermekosztálya javára gyűjt. Dr. Vargha Péter igazgató főorvos azt kéri a soproniaktól, hogy senki ne adjon az ismeretlen nőnek adományt.

Karitatív divatshow-nak ad otthont a Gyermek és Ifjúsági Központ december 29-én este hét órakor. Show-hoz szépségverseny is csatlakozik, amikor is a Tél Szépét választják meg. Városunk ezúttal Miss és Mr. Sopront is választ majd. A válogató december 16-án 15.00 órakor a Sopron Plaza-ban lesz.

,,Adventtől karácsonyig” címmel minden szombaton a Festőteremben foglalkozásvezetők segítségével készíthetnek ajándékokat az érdeklődők. A foglalkozások szombatonként délelőtt ill. délután 4-4 órásak. A nagy érdeklődésre tekintettel a szervezők kérik az előzetes bejelentkezést a Széchenyi tér 17-18. sz. alatti jegyirodában.

A második Borrmarketing konferenciának ad otthont holnap és holnapután a Sopron Hotel. A konferencia fővédnöke dr, Vonza András földművelési és vidékfejlesztési miniszter. A konferencia második napján kihirdetik a borcímke verseny eredményét.

Működésre kész a Dalos-hegyi sípálya. A füvet lekaszálták, a sífelvonó üzemkész. A Tanulmányi Erdőgazdaság kezelésében levő pálya használatához már csak két dolog hiányzik: a szakvizsgával rendelkező sífelkvonó kezelő és a hó.

A Magyar igazság és élet pártja harkai szervezete politikai nagygyűlést tart holnapután este fél hétkor a harkai művelődési házban.