CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. december 10., hétfő 13:24


Csupa győzelem

Sikeres bajnoki hétvége

Sikeres bajnoki hétvége

NŐI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

GYSEV-RINGA - DIÓSGYŐR 96:52 (21:19, 17:17, 30:11, 28:5)

Szép számú érdeklődő jelenlétében kezdődött ez a találkozó. A várt soproni fölény kezdetben nem alakult ki, a vendégek jól tartották magukat. Ekkor még erővel is bírták és a GYSEV sem volt olyan ellenállhatatlan, mint a korábbi mérkőzéseken megszoktuk. Persze ezen nem lehet csodálkozni, mert minden játékos tudta, hogy ezt a Diósgyőrt bármikor úgy verik meg, ahogy akarják. Az első félidőben nem is változott sokat a játék képe, ekkor csak 2 pont különbséget mutatott az eredményjelző. A lényeges változás a fordulás után következett be. A védekezés kemény lett, a csapdázások sorra bejöttek és a szerzett labdákból könnyű kosarakat dobtak Baloghék. Főleg Balogh, Seres, Zirkova voltak ponterősek, de nagyon hasznosan játszott Bevilaqua és Kovacova is. A borsodiak fokozatosan elfáradtak és az utolsó negyedben már csak 5 pontot tudtak dobni, miközben kaptak 28-at! Egy csapatnak elég nehéz egy gyenge ellenfélre koncentrálni, amikor hétről hétre a nemzetközi porondon jó csapatokkal küzd. Ez a Diósgyőr elleni találkozó egy közepes edzőmérkőzésnek felelt meg, ahol különböző taktikai elemeket lehet gyakorolni attól való félelem nélkül, hogy talán még baj is lehet. Nem lehet.

GYSEV: BEVILAQUA 8/6, ZIRKOVA 15/6, BALOGH 34/12, SERES 17, Kovacova 7, Cs: Eördögh 2, Török 6, Dénes 7/3, Horváth. Edző: Farkas Sándor.

DIÓSGYŐR: BUKOVSZKI 5/3, BROSOVSZKI 15/6, Balogh 12/6, Andó -, EMEAGI 16, Cs: Radnóty 2, Sitkei 2, Csipkó -. Edző: Vertetics István.

BEAC - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 44:71 (14:11, 10:19, 6:17, 14:24)

Meglepően indult a találkozó, az igen halovány fővárosiak vezettek! A második negyedben állt helyre a rend, főleg Sjahova pontjaival húzott el a soproni gárda. Fodor és Fűrész betegség miatt nem is tudtak játszani, de ettől függetlenül jobban játszhatott volna a Postás. Érdekes, hogy Russai mérkőzések óta jó teljesítményt nyújt és Csákány pedig elég halovány. Mintha a hozzáállásával is baj lenne, erre mondják, hogy "nem harap a pályán". Najdenova sem mutatja azokat az erényeket, amiket a Postás vezetői vártak tőle, Englert sok tekintetben jobb nála. Legyünk türelemmel, még alkalmazkodnia kell az új csapatához. A harmadik negyedben aztán elszakadt egymástól a két csapat, érvényesült a soproniak jobb felkészültsége, jobb egyéni és csapat teljesítménye.

BEAC: Halmos 9/3, Izsák 6/6, Horváth 2, KOVÁCS 18/9, Klucsik 6, Cs: Németh 3, Muraközi -, Köllő -. Edző: Tapodi Péter.

POSTÁS: Najdenova 4, Csákány 7, RUSSAI 8, Sauer 9, Cs: ENGLERT 10, SLJAHOVA 23/3. Edző: Meszlényi Róbert.

Férfi kosárlabda NBI B csoport:

SMAFC-ROTO ELZETT - NAGYKANIZSA 80:73 (20:19, 17:21, 18:15, 25:18)

Az első két negyedben haloványan játszottak Molnárék. (érdekes, hogy a másik két soproni csapat is gyenge teljesítményt nyújtott az első félidőben. Valami átok ült a soproni csapatokon?) A harmadik negyed meg valami rémálomnak indult, az ellenfél 11 pontos előnyre tett szert. A negyed végére sikerült 6 pontosra csökkenteni. Az utolsó játékrészre maradt a győzelem megszerzése, ami sikerült is, de jelentős erőfeszítések árán. Szerencsére Mogyorósy, Vavra és Molnár ponterős volt, így sikerült itthon tartani a fontos két bajnoki pontot. Nem volt meggyőző az egyetemisták játéka, reméljük hamarosan kikerülnek ebből a gödörből.

SMAFC: Palotai P. 6/3, Pojbics 14/3, MOGYORÓSY 16, VAVRA 19, MOLNÁR 15, Cs: SZLÁVIK B. 6, Petrovics 4. Edző: Horváth József.

A Nagykanizsa legjobb dobói: Pallag 27/15, Horváth 18/3.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>