CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Kereskedelmi és Iparkamara

2001. december 12., szerda 23:53


Vagyonmegosztás, emléktábla avatás

Kamarai küldöttgyűlés

Kamarai küldöttgyűlés

December 11-én tartotta negyedik küldöttgyűlését a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara.

Horváth Vilmos elnök a 2001-ben lezajlott, a kamara által szervezett fontosabb eseményekről tájékoztatta a résztvevőket. Bevezetőjében bejelentette, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara közötti vagyonmegosztásról tizenhárom hónap óta tartó tárgyalások 2001. decenber 8-án a vagyonmegosztás elveiről szóló szándéknyilatkozat aláírásával befejeződtek. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése 2001. december 10-én a vagyonmegosztásra vonatkozó döntést elfogadta. Hasonló soproni döntés esetén a két kamara elnöke már jövő héten aláírhatja a vagyonmegosztásról szóló megállapodást, amely példa értékű lehet több más megyei kamara számára. Így lehetőség nyílik a megyei, valamint a városi kamara közti regionális együttműködésre. A továbbiakban Horváth Vilmos beszédében kiemelte, hogy a szűkös anyagi keretek ellenére idén a kamara több fontos tanfolyamot szervezett amelyen több mint százötven hallgató vett részt. Az elnök pozítívan értékelte a kamara és az önkormányzat együttműködését, melynek során a 2001. évben tett minden kamarai javaslatot az önkormányzati közgyűlés napirendre tűzött és megtárgyalt. Az kamara elnöke bejelentette, hogy a kamara által alapított Ifj. Flandorffer Ignác városi gazdasági díjat idén első alkalommal Dr. Józan Tibor volt kamarai elnök és Hirschler László vehetik át a december 14-ei díszünnepségen.
A küldöttgyűlés a beszámoló után elfogadta a vagyonmegosztásról szóló döntést.
   Hozzászólásában Bakonyi Gábor a Ligno Novum szakmai kiállítás Budapestre történő áthelyezésének veszélyére hívta fel a figyelmet, kérve, hogy az önkormányzati támogatás mellet minden kamara tag támogassa a kiállítás további soproni megrendezése feltételeinek megteremtését.
   Kocsi János titkár a költségvetési beszámolójában utalt arra, hogy az első évben alultervezett költségvetés ellenére pályázati keretekből sikerült a rendezvények, tanfolyamok finanszírozását megoldani, majd röviden bemutatta a Páll György által készített, az 1988-2000 évek közötti időszakra vonatkozó soproni gazdasági elemzést, melyet a kamara honlapján hamarosan megtalálhat az érdeklődő.
   A küldöttek döntöttek a kamarai tagdíj éves felső határának 1.000.000 forintról 600.000 forintra való csökkentéséről, az így kieső bevételt az újabb tagok toborzásábal kívánják biztosítani.
A küldöttgyűlés a 151. éve alakult soproni kamara eddigi elnökeinek névsorát tartalmazó emléktábla felavatásával zárult.