CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. október 09., hétfő 00:00


A forduló öröme: SMAFC-Roto Elzett siker a Szolnok ellen

2: a gyõzelem:vereség aránya e hét végén

A forduló öröme: SMAFC-ROTO ELZETT siker

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

SMAFC-ROTO ELZETT - MOL SZOLNOK : 85:75 (21:17, 23:13, 19:28, 22:17)


A zsúfolásig megtelt Krasznai Ferenc sportcsarnok már szimbolikusan jelezte, hogy a jó érzékû szurkolók meglepetést szimatoltak. A jó hangulatot fokozta, hogy hazai vezetéssel indult a találkozó, Pojbics pontjaival vezetett a SMAFC az elmúlt évi bajnokság ezüstérmesével szemben. Az sem okozott tartós hanyatlást, hogy ezután a Szolnok átvette a vezetést az 5. percben 12:8-ra. A 7. percben már megint a soproniaknál volt az elõny 15:12 arányban. Feltûnõ volt, hogy az egyetemisták szoros védekezésbõl gyors támadásokat indítottak, és a végig elsõrangúan játszó Palotai P. és Mogyorósy akcióiból látványos kosarakat értek el. A hangulat még magasabbra hágott, amikor a második negyedben növekedett a hazai elõny, a 17. percben 42:24 volt. Ekkor egy kis hazai bizonytalankodás következett. Éppen jókor jött a szünet. A harmadik negyedben a Szolnok kitámadott, ekkor gondok merültek fel a soproniak támadásszövésénél; sokszor kényszerhelyzetbõl dobtak, a 24 mp-es támadóidõvel versenyt futva. A negyedik negyedben az izgalom fokozódott, mivel a különbség folyton csökkent, a 34. percben már csak 69:67-et mutatott az eredményjelzõ. Ekkor a hatalmas küzdenitudás került elõtérbe, és remek megoldásokkal sikerült az elõnyt feltornászni. Nagyon jókor jött Rosic hárompontosa és Mogyorósy, valamint Palotai P. tábla alatti kosara. A végén személyi dobásokból alakult ki a végeredmény a sokat hibázó vendégek kárára.

SMAFC: PALOTAY P. 12, POJBICS 16/3, MOGYORÓSY 30, MOLNÁR 9/3. ROSIC 12/3, CS: Kotlik 2, Vavra P. 4, Csátaljai -. Edzõ: Sterbencz Tamás.

Szolnok: Maljkovics 15/9, ADDERLY 25/9, Walke 8/3, Orosz 4, SITKU 18, Cs: Trepák -, Ádám -, Bódi 5. Edzõ: Kmézics Zorán.

FLEXTRONICS - ZTE KK - SOPRONI ÁSZOK KC 84:67 (28:13, 21:18, 22:12, 13:24)


A találkozót a hazaiak kezdték jobban, és jelentõs elõnyt szereztek. A 7. percben 13:5 volt az eredmény, amit fõleg távoli sikeres dobásokkal értek el. Sajnos, a soproniak sem a védekezésben, sem a támadásban nem tudtak jeleskedni, aminek az lett a következménye, hogy a félidõre már 18 pontos zalaegerszegi vezetés alakult ki. A második negyedben Cseranics és Stan között ütésváltás zajlott le, amiért a játékvezetõk mindkét játékost kiállították. Persze, nem ez volt az oka, hogy a harmadik negyedben 10 ponttal még növelte elõnyét a hazai alakulat. Ez a vendégek gyenge mutatványának következménye volt. Az utolsó negyedben sikerült valamit lefaragni a hátrányból, ami talán a jövõre nézve biztató, ugyanis az erõnléttel nincs gond.

ZTE: BODROGI 22/3, Mészáros R. 8, KÁMÁN 25/6, Koma 6, CSAPLÁR-NAGY E. 16, Cs: Képli 2, Cseranics -, Vavra A. 3, Mavrenszki 2, Gáspár -. Edzõ: Nikola Lazics.

Ászok: JAKABOVICS 17/9, MÉRÉSZ CS. 13/3, Bakonyi 9/6, Sajni 4, Durcek 4, Cs: Lakatos 6, Stan 2, Sallay 12, Körtélyesi -. Edzõ: Heinrich Róbert.

NÕI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

GYSEV-RINGA - DEBRECEN 132:47 (41:13, 34:8, 24:8, 33:18)


Szegény Debrecen egy hét alatt másodszor utazott Sopronba, és most még nagyobb verést kapott, mint egy hete. A GYSEV-ben most mutatkozott be a két szlovák válogatott játékos, Zsirkova és Kovacsova, akik fáradtan is jó teljesítményre voltak képesek. Persze, ez a találkozó nem teljesen mérvadó, de ezek a játékosok már sokat bizonyítottak, és nagyon valószínû, hogy így lesz ez Sopronban is. Balogh kisebb derékfájdalma miatt nem tudott játszani, ennek ellenére is záporoztak a kosarak. Fõleg Eördögh volt elemében; gyors volt és eredményes. Még nagyobb arányú gyõzelem születhetett volna, ha az utolsó negyedben nem enged ki a GYSEV, és a védekezésben továbbra is jól koncentrál.

GYSEV: DONKÓ 15/3, Dénes 3/3, EÖRDÖGH 34/6, Seres 17, VILIPIC 21, Cs: Csontos 5, ZSIRKOVA 10/6, Nagy 4, KOVACOVA 16, Horváth Zs: 7, Edzõ: Saeed Armaghani.

Debrecen: VÖLGYESI 15/3, Sándor 4, Simay 5/3, Fábián 5, ELEK 10, Cs: Kóródi 3/3, Kondacs 5/3, Szalontai -, Kiss -, Simai -. Edzõ: Áron Balázsné.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - MIZO PÉCS 49:59 (8:11, 14:14, 14:15, 13:19)


Az év elsõ rangadójára Sopronban került sor. A nézõk kíváncsiak voltak, hogy a Postás mire lesz képes a tavalyi bajnok ellen, és a Pécs javult-e tavaly óta? Nos, a Postás nem tudta kihasználni a gyenge napot kifogó pécsiek elleni esélyt. Ezen a találkozón nem derült ki, jobb lett-e a Pécs vagy sem, mert elég mérsékelt teljesítménnyel tudták kiharcolni a gyõzelmet.
Sajnos, a Postás idegenlégiósa, Hirakova késõn érkezve nem tudta segíteni új csapatát. Ez döntõnek bizonyult a végeredményt illetõen. Gyenge támadásvezetés jellemezte az elsõ perceket, bár úgy nézett ki, hogy a védekezések voltak a megbízhatóbbak. Eleinte a soproniak vezettek néhány ponttal, de a negyed végére a vendégek kihasználták az adódó alkalmakat, és 3 pontos elõnyt szereztek. A folytatásban is inkább birkózás jellege volt a találkozónak, mert a sok hibás dobás a lepattanók jelentõségét fokozta. Az ellenfélnél Újvári jól irányított, és ha lehetõsége adódott, pontot is szerzett. A félidõ 3 pontos vendégelõnnyel zárult. A következõ játékrészben sem sokat változott a játék képe. Nagyon hiányoztak Bajkusa pontjai, és máskor tapasztalt sziporkázó irányítása. Az utolsó negyedbe 4 pontos vendégelõnnyel értek a csapatok, és még volt lehetõség a fordításra. Sajnos, a támadó játék nem javult, a pécsiek pedig a 34. percben 46:39-re növelték elõnyüket, ami ma este sok volt ahhoz a Postásnak, hogy fordítani tudjon. Ezen az estén az irányítók közötti különbség, valamint a hazai cserejátékosok tehetetlensége döntött a vendég pécsiek javára.

Postás: Bajkusa 2, FODOR 13, CSÁKÁNY 16, Russai 8, Ambrus 10, Cs: Englert -, Mészáros -, Veres -, Radnóty -, Edzõ: Magyar András.

Pécs: ÚJVÁRI 16/6, CSÁK 14/6, Károlyi 2, Vilutyte 4, TUVICS 11, Cs: IVÁNYI 10, Béres 2. Edzõ: Rátgéber László.

Tvordy György