CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2001. december 17., hétfő 09:36


Négyszázan fogadták el a meghívást

Neudrossenfeldiek önzetlen ajándéka

Neudrossenfeldiek ajándéka

Jótékonysági akció színhelye volt szombaton a Fő tér, ahol a metsző hideg ellenére közel négyszázan fogadták el a Neudrossenfeldi Sopronbarátok Köre és az Elke Kincse Alapítvány meghívását és vették át a Németországból érkező karácsonyi ajándékcsomagokat.


A hidegben elkelt a forró tea

Miközben a szervezők folyamatosan forró teával és harapnivalóal kedveskedtek a Fő téren tartózkodóknak, a színpadon megkezdődött az ajándékok átadása. A Németországból érkező Mikulás köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta, hogy a kilencéves kapcsolat alatt, amelynek fő motorja és lelke a Sopron-díjas Elke Schulte asszony eddigi önzetlen segítségéért ez a negyedik alkalom, hogy Neudrossenfeldből Sopronba csomagokkal teli Mikulás érkezik. Arról is szólt, hogy vannak a világon helyek, ahol most is háború és viszálykodás folyik. Az ajándékozás fontos, mondta a Mikulás, mert az a kéz, amelyik segít, nem tud ütni. A segítségnyújtásnak és barátságnak pedig Sopron és Neudrossenfeld a jó példája.

A város nevében Tengerdi Antal alpolgármester köszönte meg a neudrossenfeldiek önzetlen segítségét.

Tengerdi Antal soproni alpolgármester

Günther Reuther a szervezők nevében elmondta, hogy kilenc éve már, hogy egyrészt családi kapcsolatokon keresztül másrészt meg a Sopronbarátok Köre Alapítvány segítségével támogatják a soproni és Sopron környéki szociális intézményeket és rászorulókat. Nagyon jó személyes kapcsolatokat alakítottak ki és a soproni intézményekkel is példaszerű az együttműködés. Günther Reuther nagyon szereti Sopron, magát a várost, abban pedig legfőbbképpen az embereket.


A Mikulást segítők csoportja

A karácsonyi csomagokat a szervezők által kialakított hálózat - közel 90 család - sajátkezűleg készítette el és csomagolta be. Ezért, amint azt Sütő Terézia a Polgármesteri Hivatal szociális irodájának vezetője elmondta, pontosan nem lehetett tudni, hogy melyik csomag mit tartalmaz, kivéve azt, amelyikre ráírták. A visszajelzések szerint sok édességet, játékot és ruhaneműt kaptak a megajándékozottak.

Sütő Terézia arról is beszámolt, hogy a héten 46 iskolatáska érkezik Németországból, amelyeket a felmérések szerint az arra rászoruló, leendő elsősök kapnak majd meg.