CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2001. december 19., szerda 02:17


Zenés szilveszteri mulatság, tűzijáték,utcabál

Országos közvetítés Sopronból- Európa jegyében

Országos közvetítés Sopronból - Európa jegyében

    A Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja hagyományteremtő szándékkal szervezett újesztendőt köszöntő központi ünnepségeivel kapcsolatosan Tóth István Zoltán a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központjának vezetője és dr. Gimesi Szabolcs Sopron Megyei Jogú Város polgármestere tartott programismertető sajtótájékoztatót a soproni Polgármesteri Hivatalban.

Tóth István Zoltán a MH OK vezetője és dr. Gimesi Szabolcs polgármester

    Tóth István Zoltán az OK vezetője elmondta az idei központi szilveszteri zenés-táncos újévi rendezvények helyszíne Budapest és Szolnok mellett Sopron lesz. Ez azt jelenti, hogy a soproni helyszínről országos közvetítésre is sor kerül majd.
    A szervezők a szilveszteri hangulatnak megfelelő programokat terveznek, amellyel kapcsolatosan azt is elmondták, hogy a bajorországi blokkal kezdődő, majd brit francia, görög, spanyol zenei betéteket tartalmazó műsorokat elsősorban vidámság, jókedv jellemzi majd. Az szilveszteri összeállítás központi gondolata, mottója az Európa jegyében címet viseli. A részletes műsort - a jelenleg is folyó - egyeztetéseket követően hozzák majd nyilvánosságra. Egyelőre az biztos, hogy a 9 órakor kezdődő összeállítás része az éjfélkor bejátszott Himnusz, amelyet tűzijáték, majd utcabál követ. Az OK hagyományt kíván teremteni azzal, a szilveszteri rendezvényeket Budapesttel együtt és más vidéki városok részvételével központilag szervezi meg.
    A tavalyi budapesti rendezvénynek mintegy ötszázezer, míg a vidéki városokban több tízezer résztvevője volt.
Sopronban a helyszín - az adottságok miatt is - a Fő tér lesz, valamint azok, akik a Fő térre nem jutnak be a Kisvárkerületen elhelyezett kivetítőn követhetik az eseményeket.
    A sajtótájékoztató résztvevői a költségekkel kapcsolatosan sem tudtak pontos tájékoztatást adni, mint mondták a műsorral, a fellépőkkel kapcsolatos egyeztetések még tartanak. Tóth István Zoltán annyit elmondott, hogy tavalyi hasonló nagyságrendű rendezvény közel bruttó 482 millió forintba került.