CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szinte hihetetlen

2001. december 20., csütörtök 09:07


Sirassuk a szép lányokat

A nõi bandák hamar feloszlanak

A nõi bandák hamar feloszlanak

Itt a 'Destiny's Child' vége. A sikeres lány csapat, a Destiny's Child átvette a Billboard Év Mûvésze díját, és napokkal késõbb az újságok fõcímen adták hírül, hogy a csapat feloszlott. Igaz, vagy nem? Mathew Knowles a Destiny ügyeinek intézõje és egyben Beyoncé (a képen középen látható, 20 éves) apja szilárdan állítja, hogy ez csak egy kis pihi és nem a végleges feloszlás. " Mindannyian keresik a szóló lehetõségeiket" mondja. " Nincs abban semmi, hogy bejelentjük a pillanatnyi szünetet". Ennek megfelelõen Michelle Williams ( jobb oldalon, 21 éves) egy vallásos albumot óhajt kiadni. Kelly Rowland ( bal oldalon, 21 éves) egyedül énekel a nyáron kiadott Men in Black2 albumon. Beyoncé szerepelni fog az új Austin Powers filmen. Még turnét is terveznek, hiszen Rowland elmondta az újságíróknak, hogy "önök ismerik hogyan oszlott fel a Beatles, szólóban folytatták karrierjüket és utána ismét összeálltak, és akkor talán még jobbak voltak." Hát Kelly ezt rosszul tudod, mert õk a felbomlás után sohasem játszottak újra együtt!

Peter Blake megdöbbentõ halála. Peter Blake, aki 53 éves volt és kétszer nyerte a vitorlázók Amerika Kupáját és Új Zélandon hõsként tisztelték, az Amazonason a 40 m-es yachtján álarcos kalózok agyonlõtték. Az ENSZ jószolgálati követe volt, aki világkörüli úton vitorlázott és adatokat gyûjtött a globális felmelegedésrõl és a szennyezésekrõl. 1994-ben megnyerte a Jules Verne trófeát, mivel egy katamaránon rekord idõ alatt vitorlázta körbe a Földet.

Gyémánt Palota Párizsban. Lehet, hogy egy kicsit késõn adok hírt errõl az eseményrõl azoknak, akik szerették volna valami különlegessel meglepni feleségüket karácsonyra, amiért ezúton is elnézést kérek. Szóval a Christian Dior divat cég új áruházat nyitott meg a 17. századi Vendome Palotában, Párizsban. Itt most nem frakkokat, kabátokat vagy blúzokat lehet vásárolni, de még cipõket és táskákat sem. Ehelyett ékszereket nagy választékban lehet válogatni. A Dior kínálat tart 250 dolláros ékszert is egészen 500 000 dollárig. Ezeket a csodákat Victorie de Castellane 1998-tól készítette. Másutt is vannak Dior ékszer üzletek - már csak azért írom le, hogy ha esetleg valaki nem találna ízlésének megfelelõt az új helyen -. A Vendome palota azért kuriózum, mert ott olyan neveknek van üzletük, mint Chaumet, Fred, Boucheron, Van Cleef & Arpels és Cartier. Ja, ha ezek a nevek nem mondanak sokat, akkor egy kicsit még fejlõdni illik ékszer mûveltségben. A hely extra, a berendezés még jobb és akinek sok pénze van és elég sznob, nem hagyhatja ki ezt az új ékszer vásárlási lehetõséget!

Bajban a Sotheby's. A bíróság döntése megrázta a képzõmûvészeti alkotásokat értékesítõ világot, fõleg a New yorki felsõ tízezerét. Már két éve folyt a per, de most hirdettek ítéletet. E szerint A. Alfred Taubman a Sotheby"s (a képen lent) korábbi ügyvezetõje bûnös abban, hogy elõre megegyezett a kalapács alá kerülõ mûvészeti darabok árában. Az ugyancsak bûnösnek talált korábbi elnök Diana "DeDe" Brooks is ellene vallott, és az ítélet szerint Taubmanra 3 év börtön vár és 350 000 dollár büntetés. Taubman 1983-ban vásárolta a Sotheby's-t és nagy versengésbe kezdett a Christie's-el, mivel a képzõmûvészettel foglalkozó piac rogyadozott az Öböl háború és a Japán által vezetett recesszió miatt. A Philips, a jelentõs hátránnyal mûködõ cég most teret hódíthat magának a francia luxus javak moguljával, Bernard Arnault-tal a hátuk mögött. Mindhárman szembenézhetnek a mûtárgyak kereskedésében érdekeltek agresszívebb viselkedésével.

A TIME magazin 2001 december 17-i száma alapján



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>