CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. december 20., csütörtök 12:42


Az Ikva Rádió hírei


A Soproni Önzetlen Szolgálat sok szeretettel vár minden nyugdíjast, hajléktalant, kis-és nagycsaládost, egyedülállót és mindenkit aki arra jár, egy finom fánkra, gyümölcsre és forró teára december 23-án vasárnap 9 órától a Széchenyi téren. A Szolgálat sátrat állít ezen a napon a téren.

Megyei képzõmûvészeti Tárlatot rendez megyénk önkormányzata és múzeumi szervezete. Bemutatkozásra pályázhatnak a Gyõr-Moson-Sopron megyében élõ vagy innen elszármazott mûvészek. A mûvek beadási határideje 2002. Január 25. További info. 06/96-319-339

A Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja új hagyományt teremtve, ismét központi ünnepségekkel köszönti az új esztendõt. A zenés-táncos-tüzijátékos mulatságok helyszíne Budapest mellett Sopron és Szolnok. A vigasságok helyszíne a Fõ tér lesz, a kis várkerületi parkolóban pedig kivetítõn lehet végigkísérni az eseményeket. Mint azt dr Tóth István, Zoltán az Országimázs központ vezetõje az Ikva Rádiónak elmondta: Nagyon örül, hogy éppen Sopront választották ki, mert városunk vezetõivel mindig is eredményesen mûködtek együtt.

Az ünnepek miatt megváltozott munkarend miatt a soproni polgármesteri hivatalban december 21-én és 28-án, pénteken 13 és 17 óra között, ill. az okmányirodában 9.30.-tól 12 óráig lesz ügyfélfogadás. 22-én, és 29-én, szombaton 8 és 12 között várják a város polgárait.

Ma ülésezik Sopron közgyûlése. A képviselõk 23 napirendi pont megvitatását tervezik. Rendeletet alkotnak a helyi buszjáratok jövõ évi díjtételeirõl, a távhõszolgáltatás díjairól, a Kulturális és Konferencia Központ beruházási tervérõl.

A UNICEF magyar nemzeti bizottsága „Apró az aprókért” címmel gyûjtõ akciót szervezett gyermekek megsegítésére. A postákon perselyeket helyeztek el, ahová bárki bedobhatja az Euro bevezetésével megszûnõ valuták érméit.

Karitatív divatshow-nak ad otthont a Gyermek és Ifjúsági Központ december 29-én este hét órakor. A Show-hoz szépségverseny is csatlakozik, amikor is a Tél Szépét választják meg. Városunk ezúttal Miss. és Mr. Sopront is választ majd.

A Vöröskereszt Területi és községi szervezetei véradásra várják ma Csapod község polgárait, 15.30-19.00 a helyi általános iskolában.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja ingyenes bébiétel osztást rendez holnap és holnapután a Sportfelügyelõség épületében a Ferenczy János utcában. 12.00 és 13.00 óra között várják a rászorulókat.