CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. december 21., péntek 09:32


Euroliga és Magyar Kupa

Kupa mérkőzések második napja

Kupa mérkőzések második napja

Euroliga:

LOTUS VBW CLIMA GDYNIA (lengyel) - GYSEV-RINGA 78:67 (22:11, 18:21, 22:12, 16:23)

Sajnos elszenvedte első vereségét az Euroligában a GYSEV-RINGA. Valami hihetetlen balszerencse történt a csapattal, pontosabban Balogh Judittal a mérkőzést megelőző esti edzéd vége felé: kifordult a bokája, így nem tudott pályára lépni ezen a fontos találkozón! Ez aztán meg is határozta a csapat esélyét, azaz minimálisra csökkent a győzelmi esély, hiszen a kitűnő formában levő vezéregyéniségét veszítette el a soproni együttes. Ennek ellenére a 3. Percben 7:3-ra még vezettek Eördöghék, azonban a 213 cm magas Dydek vezérletével a negyed végére már 11 ponttal vezettek a hazaiak. A második negyedben egész pályás letámadással harcolt a csapat, ami eredményesnek bizonyult, főleg úgy, hogy Török ekkor hibátlanul dobott 8 pontot. Sikerült a félidőre faragni valamit a hátrányból és a 8 pont különbség még behozhatónak látszott. A lengyelek a harmadik negyedben is nagyon jól játszottak, főleg a palánk alatt voltak eredményesek és Dydek révén a lepattanók nagy részét meg is szerezték. A befejező játékrészben aztán megmutatta a GYSEV, hogy Balogh nélkül is van tartása és Eördögh, Zirkova és Seres is betaláltak kintről, amivel 8 pontra feljöttek az utolsó percre, azonban Grubin dobott még egy triplát és így alakult ki a 11 pontos vereség.

Ezzel persze nem történt semmi különös, csak a jól hangzó veretlenségét veszítette el a csapat, amin a tények ismeretében nem is lehet csodálkozni. Még sok mérkőzés van hátra és a GYSEV tovább bizonyíthatja, hogy nem véletlenül tartják az utóbbi évek legjobb magyar csapatának.

GDYNIA: GRUBIN 18/6, FERDINAND 14, Smith 6, SAKIROVA 11, M. DYDEK 17/3, Cs: Cuprys 6, Pantelejeva 4, Bibrzycka 2. Edző: Krzysztof Koziorovicz.

GYSEV: Bevilaqua 3/3, ZIRKOVA 18/6, EÖRDÖGH 15/3, Kovacova 2, Vilipic 14, Cs: Seres 5/3, Dénes 2, TÖRÖK 8. Edző: Farkas Sándor.

Magyar Kupa:

SMAFC-ROTO ELZETT - MARSO IZOBAU NYIREGYHÁZI KK 80:65 (17:10, 25:20, 17:14,21:21)

A SMAFC a kezdetektől bebizonyította, hogy nem tiszteli a magasabb osztályban játszó ellenfelét. Molnár igen jól tempózótt 4-5 m-ről, és a többiek is bátran és ügyesen mozogtak és kihasználták a nyíregyháza védelmében található réseket. Ami meglepő volt, hogy most a hazaiak védekezése is pontos volt és szoros, így hibázásra kényszerítették a nyírségieket. Az első két negyedben a csapatok a zóna védekezéssel is próbálkoztak, de az nem bizonyúlt eredményesnek, mert az egyik oldalon Pojbics, míg a másikon Ricks átdobta azt. A félidőre biztos, 12 pontos soproni előny alakult ki. A szünet után felgyorsította játékát a soproni társaság és ezt nem tudta a vendég védelem hárítani. Pojbics és Mogyorósy, valamint Molnár ellenállhatatlan volt és a különbség tovább nőtt. Az utolsó negyedben a Nyíregyháza mindent egy lapra feltéve rohamozott, remélve, hogy megfordítja az eredményt, de nem tudott kifogni a remek napot kifogó egyetemistákon. Mindkét oldalon hullottak a triplák, a szép megoldások utáni duplák és ez a látványos negyed döntetlenül végződött, de az összesítésben a SMAFC fölényes, 15 pont különbségű győzelmet ért el. Ezzel ismét bizonyította, hogy a Magyar Kupában a hagyományoknak megfelelően szerepel és bejutott a legjobb 16 közé.

SMAFC: Palotai P. 2, POJBICS 19/15, Vavra 5/3, MOGYORÓSY 20, MOLNÁR 14, Cs: Petrovics 12, BAUSZ 7/3. Edző: Horváth József.mp> NYÍREGYHÁZA: RICKS 10/6, Hutás 3/3, Mérész 17/9, KRIVACSEVICS 21/3, Ecseri 10, Cs: Herczku 4/3, Boczko -. Edző: Rezák László.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>