CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2001. december 24., hétfő 12:37


Közel hatszázezer forint a soproni kórház gyermekosztályának

Emberek a gyermekekért-Jótékonysági gála és árverés

Emberek a gyermekekért - jótékonysági gála és árverés

    A Panoráma Rádió és a "Határok nélkül" Alapítvány" szervezte az Emberek a gyermekekért címmel - árveréssel egybeközött -  jótékonysági gálát, amelynek bevételét a Soproni Erzsébet Kórház Gyermekosztály Betegeiért Alapítványnak ajánlották fel.
    A rendezvény fővédnöke dr. Gimesi Szabolcs polgármester és Ivanics Ferenc a megyei közgyűlés elnöke voltak, akik köszöntötték a jelenlévőket. A ajándékozás, az a szívből jövő adományról, mint a szeretet fő megnyilvánulásáról beszélt Sopron polgármestere. Ivanics Ferenc biblikus gondolatokkal utalt arra, hogy az adakozásban gyönyörködik Isten.


A rendezvény jeles résztvevői között Szokolay Sándor zeneszerző (balról a második), mellete dr. Gimesi Szabolcs polgármester

    A Vármegyeháza dísztermében Keresztes Ildikó színművész, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum színjátszói és a Dárdai Árpád vezényelte Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar adott műsort. Ezt  követően neves személyiségek, vállalkozók, az önkrmányzat által felajánlott tárgyak árverése vette kezdetét. amelyen többek között Szokolay Sándor Kossuth-díjat zeneszerző kéziratos partitúrái, Kovács-Gombos Gábor festőművész alkotása, Sarkady Sándor soproni költő könyve, Keresztes Ildikó CD-je és a Cseresznyéskertben viselt ékszerei, Csiszár Jenő tévés személyiség tornacipője lelt új gazdára.

Dárdai Árpád a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkart vezényli

A jótékonysági gálán közel hatszázezer forint gyűlt össze a soproni Erzsébet-kórház gyermekosztályának javára.


Fotó: N. B.