CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. december 27., csütörtök 15:02


Az Ikva Rádió hírei


Idén is megtartja hagyományos óévbúcsúztató koncertjét - majorettek közremûködésével - a Soproni Városi Fúvószenekar december 31-én, délután 4 órakor a Sportcentrumban

Ingyenesen látogatható holnap és január 2-án, a Lõvér Fedett Uszoda. Szeretettel várják a soproniakat és a város vendégeit.

Megyei képzõmûvészeti Tárlatot rendez megyénk önkormányzata és múzeumi szervezete. Bemutatkozásra pályázhatnak a Gyõr-Moson-Sopron megyében élõ vagy innen elszármazott mûvészek. A mûvek beadási határideje 2002. január 25. További információ: 06/96-319-339

A Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja új hagyományt teremtve, ismét központi ünnepségekkel köszönti az új esztendõt. A zenés-táncos mulatságok helyszíne Budapest mellett Sopron és Szolnok. A vigasságokat a Fõ téren rendezik, a kis várkerületi parkolóban pedig kivetítõn lehet végigkísérni az eseményeket

A rendõrség elfogta annak a fegyveres rablásnak az elkövetõjét, amelyet biztonsági kamera rögzített az egyik Lackner Kristóf utcai pénzváltóban. A hanganyagot az Ikva rádióban is hallhatták. A rendõrkapitányság munkatársai lakossági bejelentés alapján találták meg a 16 éves soproni fiatalembert és 2 társát, akik röjtökmuzsaji és fertõdi lakosok. Tettükért 5-10 évig terjedõ szabadságvesztéssel bûntethetõk.

Az ünnepek miatt a helyi buszjáratok december 30-31-én a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek. Ma, holnap és holnapután a munkanapra vonatkozó menetrendhez kell igazodni az utazóknak.

Jégpálya nyílt a Hunyadi iskola udvarán! A hoki csapatokat külön jégpályával várják. Ugyancsak elkészült a jégpálya a Pap réti Tornacsarnok salakos pályáján.

A UNICEF magyar nemzeti bizottsága „Apró az aprókért” címmel gyûjtõ akciót szervezett gyermekek megsegítésére. A postákon perselyeket helyeztek el, ahová bárki bedobhatja az Euro bevezetésével megszûnõ valuták érméit.

Karitatív divatshow-nak ad otthont a Gyermek és Ifjúsági Központ december 29-én este hét órakor. A Show-hoz szépségverseny is csatlakozik, amikor is a Tél Szépét választják meg. Városunk ezúttal Miss. és Mr. Sopront is választ majd.

Ma a Than Károly gyógyszertár tart ügyeletet az Újtelekei u. 54. szám alatt.