CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. december 29., szombat 11:33


Az Ikva Rádió hírei


Idén is megtartja hagyományos óévbúcsúztató koncertjét (majorettek közreműködésével) a Soproni Városi Fúvószenekar hétfőn délután 16 órakor a Sportcentrumban

Ingyenesen lesz látogatható január 2-án, a Lővér Fedett Uszoda. Szeretettel várják a soproniakat és a város vendégeit.

Megyei képzőművészeti Tárlatot rendez megyénk önkormányzata és múzeumi szervezete. Bemutatkozásra pályázhatnak a Győr-Moson-Sopron megyében élő vagy innen elszármazott művészek. A művek beadási határideje 2002. Január 25. További info. 06/96-319-339

A Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja új hagyományt teremtve, ismét központi ünnepségekkel köszönti az új esztendőt. A zenés-táncos-tűzijátékos mulatságok helyszíne Budapest mellett Sopron és Szolnok. Vigasságokat a Fő téren rendezik, a kis várkerületi parkolóban pedig kivetítőn lehet végigkísérni az eseményeket. A Fő téren minden érkezőt megvendégelnek. A program este kilenckor kezdődik, a zenés-táncos, vidám műsort kvízjátékok tarkítják, természetesen értékes és szellemes nyereményekkel. Éjfélkor tűzijáték, majd a tervek szerint hajnali kettőig utcabál.

Az ünnepek miatt a helyi buszjáratok holnap és holnapután a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek. Ma a munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok.

Jégpálya nyílt a Hunyadi iskola udvarán! A hoki csapatokat külön jégpályával várják.

A UNICEF magyar nemzeti bizottsága "Apró az aprókért" címmel gyűjtő akciót szervezett gyermekek megsegítésére. A postákon perselyeket helyeztek el, ahová bárki bedobhatja az Euro bevezetésével megszűnő valuták érméit.

Karitatív divatshow-nak ad otthont a Gyermek és Ifjúsági Központ ma este hét órakor. A Show-hoz szépségverseny is csatlakozik, amikor is a Tél Szépét választják meg. Városunk ezúttal Miss. és Mr. Sopront is választ majd.

Megjelent a Várhely legújabb száma. Huszonöt szerzőtől gyűjti egybe az írásos műfaj szinte valamennyi változatát. Az irodalmi kiadványt Rados Tamás fotói illusztrálják.

A Bán János Katolikus Közösségi Házban ma délután három órakor Szekeres János, fertőrákosi plébános vall életéről.

Újév köszöntő nyílt túrát tart az SVSE Természetjáró szakosztály január 1-én a Károly-magaslatra. Találkozó 10.00 órakor a Lővér Szállónál-

Zenés áhítat lesz ma fél tizenkettőkor a Templom utcai evangélikus templomban. Az áhítaton olasz és német barokk muzsika csendül fel.