CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. január 07., hétfő 11:43


Az Ikva Rádió hírei


6%-kal emelkednek a helyi buszközlekedés tarifái Sopronban. A menetjegy elõvételben 110 forintba kerül. A havi összvonalas bérlet ára felnõtteknek 2630, diákoknak és nyugdíjasoknak 820 forint.

Tegnap délután a Fertõ tóhoz riasztották a soproni tûzoltókat, mert Három korcsolyázó fiatalember alatt szakadt be a jég. A fiataloknak sikerült saját erõbõl a partra érniük. Ugyancsak tegnap délután a Fertõ tó osztrák oldalán a nád égetését kezdték meg. A szél megfordult és a tó magyar oldala felé hozta a tüzet. Erdõsi Vince tûzoltó alezredes rádiónknak elmondta, hogy az éjszaka folyamán egészen Sarródig terjedtek a lángok. A tûz miatt még inkább megvékonyodott a jég a tó közepén, ezért mindenkit kér arra, hogy csupán a Fertó tó partmenti jegén korcsolyázzon.

Megyei képzõmûvészeti Tárlatot rendez megyénk önkormányzata és múzeumi szervezete. Bemutatkozásra pályázhatnak a Gyõr-Moson-Sopron megyében élõ vagy innen elszármazott mûvészek. A mûvek beadási határideje 2002. Január 25. További info. 06/96-319-339

A Soproni Városüzemeltetési Kft konténereket helyezett el a város különbözõ pontjain. Kérik, hogy a lakosság ezekbe helyezze el a kidobásra szánt fenyõfákat.

Jégpálya nyílt a Hunyadi iskola udvarán! A hoki csapatokat külön jégpályával várják.

Partnerségi oklevelet írnak alá ma Sopron és Kismarton vezetõi. A megállapodás városunk és a burgenlandi tartományi székhely közötti szorosabb együttmûködést segíti elõ. A két város elsõsorban a kultúra, sport és képzés területén kívánja kapcsolatait erõsíteni.

A Vöröskereszt véradásra várja Fertõrákos segítõkész polgárait holnap 16.00 és 19.00 óra között a középsõ iskolában. Jan. 10-én csütörtökön 15.30-19.00 között Agyagosszergény polgárait a helyi általános iskolában.

Szerdán 18.00 órakor a Sportcentrumban, Euroliga mérkõzésen a GYSEV-Ringa a Valenciennes együttesét fogadja.