CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. január 16., szerda 12:37


Sopron és környékének hírei


A híreket az Ikva Rádió szolgáltatta.

A Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola a leendő első osztályos gyermekek szülei részére tájékoztató szülői értekezletet tart január 16-án , szerdán 17 órakor az iskola könyvtárában.

A Magyar Vöröskereszt Sopron területi szervezete véradásra várja Egyházasfalu község polgárait holnap 15.00-17.00 óráig , az általános iskolában. Ugyancsak holnap Újkér lakóit kérik véradásra 17.30-tól 19.00 óráig az általános iskolában. Január 19-én szombaton vásárlói véradó napot tart a Vöröskereszt a Tesco Sopron Ipar körúti Áruháézában. Délelőtt 9.00től délután öt óráig várjámk a véradókat.

Dr. Szájer József országgyűlési képviselő fogadóórát tart január 16-án, szerdán. Előzetes időpont- egyeztetés végett érdeklődni a soproni Fidesz-irodában, a 311-284-es telefonszámon lehet.

Az országgyűlési választásokat megelőző kampányhoz ingyenes hirdetési felületeket biztosít a jelölteknek a soproni önkormányzat. A jelöltek emellett –piaci áron- a reklámcégek óriásplakátjain is népszerűsíthetik magukat.

A FIDESZ-Magyar Polgári Párt Soproni Szervezete legutóbbi közgyűlésén úgy döntött, hogy ismét dr. Szájer Józsefet javasolja a Győr-Moson-Sopron megyei 7. számú választókörzet országgyűlési képviselőjének a 2002. áprilisi választásokra.

A Nyugat-Dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete a fenyőfélék termesztéséről rendez konferenciát január 18. És 19-én a Vépi Mezőgazdasági Szakoktatási Intézetben. Jelentkezés: 94/312-591.

Megyei képzőművészeti tárlatot rendez megyénk önkormányzata és múzeumi szervezete. Bemutatkozásra pályázhatnak a Győr-Moson-Sopron megyében élő vagy innen elszármazott művészek. A művek beadási határideje 2002. Január 25. További info. 06/96-319-339

A Magyar Kultúra napján, január 22-én, 18 órakor a volt vármegyeháza dísztermében ünnepi esten vehetnek részt az érdeklődők. Balogh Zoltán, ref. lelkész, miniszterelnöki vallási főtanácsadó tart előadást Kultúra és vallás a 21. Században címmel. Közreműködik a Fidelissima vegyeskar, Arany János karnagy vezetésével.

Tisztelet a kultúrának Sopronban –címmel, a Városi Könyvtárba várják a soproniakat január 21-én 18.00 órára. A megnyitó gondolatokat Keresztény Richárd mondja el. Közreműködik Németh Éva és Kövesi György előadóművész és Fodor Gábor fuvolaművész.

Jégpálya nyílt a Pap réti tornacsarnoknál a belépődíj 200.-Ft

Közönségtalálkozót tart a MATÁV Compaq Sopron, pénteken 19.00 órakor a Beni-Ben Szalonban. A találkozó címe: Simon Tibor közelről. A futballklub Baráti Köre mindenkit szeretettel vár.