CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. január 18., péntek 15:45


Nem füstöl többé a Falco kéménye

Tíz évre szóló szerződés

Nem füstöl többé a Falco kéménye

    A Soproni Fűtőerőmű Kft. és a Falco Sopron Irodabútor Kft. vezetői, a két cég munkatársai jelenlétében tíz évre szóló szerződést írtak a Tercia Hubertus étterem különtermében.
    A Gazdasági Minisztérium Széchenyi Terv pályázati kiírására, a Falco Kft. hőellátásának kiépítéséhez, a Soproni Fűtőerőmű Kft. pályázott. Az elnyert támogatás nagy segítséget nyújtott az átálláshoz. A korszerűsítés mind környezetvédelmi, mind takarékossági szempontból fontos lépés volt. Bakonyi Gábor a Falco Sopron Kft. vezetője elmondta, cégük tavaly ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját. Ez idő alatt széntüzelésű gőzkazánnal oldották meg a gyár hőellátását.
- Az évek során közel háromszázötven üzleti kapcsolatot sikerült kiépítenünk, de a Fűtőerőmű Kft.-vel megteremtett együttműködés ezek közt az élmezőnyben foglal helyet. Örömünkre szolgál, hogy jó szakemberekkel, hasznos cél elérésén dolgozhatunk. Cégünk tulajdonosa hatékony működést és jó eredményeket vár el. A távhőszolgáltatás bevezetése ezt nagyban elősegíti. Környezetkímélő volta mellett, jelentős költség-megtakarítást is biztosít- nyilatkozta Bakonyi Gábor.
    Ezt követően Markó József a Soproni Fűtőerőmű Kft. ügyvezetője vette át a szót.
- A szerződés nemcsak a két cégnek, de Sopron lakóinak is fontos. Az emberek ökológiai tudata egyre inkább fejlődik. Ennek köszönhetően igényük van a tiszta környezetre. Mi egy újabb füstölgő kémény megszűnésével tudtunk ehhez hozzájárulni. Legfőbb szempont számunkra a fogyasztók elégedettsége, aminek reményeink szerint ugyancsak sikerült eleget tenni.
    A szerződést tíz évre kötöttük, de a kölcsönös elégedettség talán még további együttműködést eredményez.
 
J. S.