CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. január 21., hétfő 11:30


Sopron és környékének hírei


A híreket az Ikva Rádió szolgáltatta

Nyílt napot tartanak szerdán 10.órától 14.óráig a Soproni Egyetemen/B.épület 2.em. 8.sz.tanterem

Az oktatási minisztérium törvényelõkészítõ-, és alkotó munkája során a településeket érintõ kérdéseknél a jövõben egyeztet a Megyei Jogú Városok Szövetségével. Az errõl szóló megállapodást Sopronban írta alá Pálinkás József oktatási miniszter, és Szita Károly, a szövetség elnöke. Az egyezmény részeként az oktatási tárca szakmai segítséget nyújt a nagyvárosokban mûködõ oktatási intézmények fejlesztéséhez.

A GYSEV - Ringa Pécs mérkõzésre, melyet ma este 20.00 órától rendeznek, elõvételben 8 és 16 óra között lehet jegyet venni a GySEV sportirodán. A csapat vezetõi szerint a helyszínen már nem lehet majd belépõt váltani.

Az országgyûlési választásokat megelõzõ kampányhoz ingyenes hirdetési felületeket biztosít a jelölteknek a soproni önkormányzat. A jelöltek emellett –piaci áron - a reklámcégek óriásplakátjain is népszerûsíthetik magukat.

Megyei képzõmûvészeti tárlatot rendez megyénk önkormányzata és múzeumi szervezete. Bemutatkozásra pályázhatnak a Gyõr-Moson-Sopron megyében élõ vagy innen elszármazott mûvészek. A mûvek beadási határideje 2002. Január 25. További információ: 06/96-319-339

A Magyar Kultúra napján, holnap 18 órakor a volt vármegyeháza dísztermében ünnepi esten vehetnek részt az érdeklõdõk. Balogh Zoltán, református lelkész, a miniszterelnöki vallási fõtanácsadója tart elõadást, Kultúra és vallás a 21. Században címmel. Közremûködik a Fidelissima vegyeskar, Arany János karnagy vezetésével.

Tisztelet a kultúrának Sopronban –címmel, a Városi Könyvtárba várják a soproniakat ma 18.00 órára. A megnyitó gondolatokat Keresztény Richárd mondja el. Közremûködik Németh Éva és Kövesi György elõadómûvész és Fodor Gábor fuvolamûvész.

Jégpálya nyílt a Pap réti tornacsarnoknál a belépõdíj 200.-Ft Nyitvatartás : hétköznap 14 órától-21 óráig , hétvégen 10 órától – 21 óráig

A Vöröskereszt véradást szervez január 22-én kedden 16.00-tól 19.00 óráig Iván